جایگزینی یک میلیون دستگاه بخاری هوشمند با انواع قدیمی
فرزین سوادکوهی- یک میلیون بخاری هوشمند به همت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت جایگزین انواع قدیمی نفتی و گازی میشود.
محسن دلاویز، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در گفتگوی اختصاصی با «ایرانپترونت» در پاسخ به این پرسش که اساسا مجموعه وزارت نفت تا چه میزان بر اصلاح الگوی مصرف سوخت پایبند است که این موضوع در کشور به یک فرهنگ همگانی تبدیل شود، گفت: پیش از هر چیز باید تاکید کنم که ما باید مصرف را در کشور کنترل کنیم و در این هیچ شکی نیست، در عین حال باید به یاد داشته باشیم اصلاح الگوی مصرف سوخت ضرورتی اجتنابناپذیر است که مقام معظم رهبری نیز اخیرا بر آن تاکید کردهاند و ما نیز این دغدغه معظم له را با جدیت پیگیری میکنیم.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت افزود: وزارت نفت و مجموعه دولت کارهای جدیدی را در این زمینه آغاز کردهاند که به نتایج خوبی نیز منتهی شده است و تحویل کشندههای جدید از سوی شرکت ماموت نیز از جمله این اقدامهاست.
وی ادامه داد: بهینهسازی مصرف سوخت یک وظیفه ملی است که تکتک ایرانیها نسبت به آن مسئول هستند و در این میان کار ما در شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در مورد سلامت مردم و محیطزیست و نسلهای آینده است که از ناحیه آلودگیهای سوختی آسیبب میبینند.
دلاویز اضافه کرد: به اعتقاد من، توسعه پایدار به این معنا است که نیازمندیهای این نسل را به شرطی تامین کنیم که آیندگان آسیبی نبینند.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: وقتی این پکیج را ایجاد میکنیم در مییابیم که رسیدن به چنین هدفی نیازمند کمک همه اقشار مردم است.
وی در خصوص تداوم قراردادهایی مشابه قرارداد ۲ هزار و ۲۲۲ خودروی سنگین شرکت ماموت که با حمایت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و در مسیر اجرای طرح نوسازی کامیونها و کشندههای فرسوده کشور تولید و تحویل شد و به ناوگان حملونقل سنگین کشور پیوست نیز گفت: شکی نیست که چنین رویکردهایی بسیار تاثیرگذار است و در همین قرارداد طرح توسعه حملونقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر اصفهان، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، مشهد، کرج و قم مشاهده میکنیم که تغییر نگاههای کلان در حوزه حمل و نقل شهری چه نقش تعیینکنندهای میتواند در برطرف کردن معضل آلایندههای سوختی شهرهای بزرگ ایفا کند و من همچنان معتقدم چنین حرکتهایی نیاز به مشارکت همه مردم دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در آینده باز هم طرحهایی از این قبیل را در دست اجرا دارد یا خیر گفت: به زودی طرح جایگزینی یک میلیون دستگاه بخاری هوشمند راندمان بالا بجای انواع سنتی نفتی و گازی در دستور کار داریم که بر اساس آن این میزان بخاری با هدف ارتقا رده برچسب انرژی بخاریهای گازسوز دودکشدار به رده برچسب انرژی A و ارتقاء تکنولوژی بخاریهای سنتی به بخاریهای نسل جدید تایپ c هوشمند و همچنین کاهش مصرف سوخت و آلودگیهای محیطی متناظر در سطح کشور به کار گرفته میشود.
دلاویز همچنین گفت: در مسیر فرهنگسازی در مصرف بهینه سوخت، طرح جشنواره دانشآموزی را در برنامه داریم که با اجرای آن، ۵ میلیون دانشآموز در فرآیند اصلاح الگوی مصرف انرژی ورود میکنند.
وی مقدار مصرف کنونی انرژی در کشور را نامتناسب با فرهنگ غنی ایران خواند و افزود: سالانه بیش از معادل ۳۰۰ میلیون بشکه نفتخام انرژی در بخش حملونقل کشور مصرف و از سوی دیگر میلیونها لیتر بنزین قاچاق میشود.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با تاکید بر اینکه نیمی از یارانه بنزین به سه دهک پردرآمد کشور اختصاص مییابد، ادامه داد: روزانه حدود ۳۵ میلیون دلار یارانه بنزین پرداخت میشود.
دلاویز پیش از این به آمادگی همهجانبه وزارت نفت برای همکاری با سازمانهای مرتبط در زمینه اصلاح الگوی مصرف سوخت اشاره کرده و گفته بود: پنج استان پرمصرف انرژی را شناسایی کردهایم و برای مهار مصرف در این استانها آمادگی داریم، هرچند تا کنون استانداران به مکاتبات ما پاسخی ندادهاند.
گفتنی است در حال حاضر با وجود اینکه شاهد تولید بخاریهای سنتی با کیفیت، استاندارد و با رده برچسب انرژی D در کشور هستیم ولی متاسفانه هنوز هم برخی از بخاریهای گازسوز موجود در بازار از لحاظ رده برچسب انرژی حتی در رده پایینتر از G قرار دارند و این موضوع به منزله وجود پتانسیل صرفهجویی سالانه دستکم چهار میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سال در صورت جایگزینی بخاریهای سنتی با بخاریهای گازسوز دودکشدار هرمتیک هوشمند با رده برچسب انرژی A در کشور خواهد بود.