دعوت شرکت ملی گاز از بازیگران عرصه فناوری/دومین فنبازار تخصصی صنعت گاز در انتظار جذب سرمایههای داخلی
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران با دعوت از سرمایهگذاران عرصه فناوری در دومین رویداد استارتاپ دموی صنعت گاز گفت: این رویداد با حضور ۱۷ طرح فناورانه، بیست و هشتم مهرماه سال جاری برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار ایرانپترونت، سعید پاک سرشت، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری که امروز (شنبه، ۲۱ مهر ۹۷) در تبیین اهداف دومین فنبازار تخصصی صنعت گاز برگزار شد، با بیان اینکه موضوع فنبازار یک رویکرد و نحوه تعامل جدید با ذینفعان حوزه فناوری در کشور است، اظهار کرد: در کشور ما این مقوله نسبتا جوانتر است و ورود آن به حوزههای صنعتی و بخشهای دولتی تجربه چندانی نداشته است.
وی با اشاره به آغاز به فعالیت فنبازار تخصصی صنعت گاز با همکاری فنبازار ملی و پارک فناوری پردیس از ابتدای سال ۹۶ افزود: نخستین فنبازار تخصصی در کشور با همکاری و بهرهگیری از تجربیات متولیان این حوزه در صنعت گاز شکل گرفته است که محلی برای برقراری ارتباط میان عرضهکنندگان واقعی یک محصول فناورانه با متقاضیان آن به شمار میرود.
پاکسرشت به نقش حاکمیتی شرکت ملی گاز در ایجاد تسهیلات و برقراری ارتباط مؤثر با ذینفعان و بازیگران این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: نیازهای واقعی این صنعت از طریق برگزاری تورهای بازدید از واحدهای عملیاتی برای شرکتهای استارتاپی و متقابلاً بازدید همکاران واحدهای عملیاتی از پارکهای علم و فناوری شناسایی، اولویتبندی و گردآوری شده است و در معرض دید عرضهکنندگان فناوریهای روز از جمله شرکتهای دانشبنیان، پارکهای علم و فناوری، مجموعههای استارتاپی و… قرار خواهد گرفت تا فضای کسب و کاری برای تأمین نیازهای واقعی صنعت گاز از طریق شرکتهای داخلی فراهم شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز با دعوت از سرمایهگذاران و دارندگان منابع مالی در دومین فنبازار تخصصی صنعت گاز اظهار کرد: سرمایهگذاران از جمله صندوقهای پژوهش و فناوری، صندوقهای ریسکپذیر و… از دیگر بازیگران این عرصه هستند که میتوانند متقاضیان را به کار گیرند.
وی با اشاره به انتشار فراخوان شرکت در این رویداد که در ۲۰ شهریورماه سال جاری از طریق فضای مجازی افزود: در این زمینه ۳۲ طرح تا سیزدهم مهرماه ارائه شد که پس از ارزیابیهای اولیه، ۲۳ طرح به کمیته داوری ارجاع شد و کمیته متشکل از متخصصان صنعت گاز پس از بررسیهای فنی و اقتصادی، ۱۷ طرح را دارای حداقل شرایط ورود به این رقابت عنوان کردند.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز پیشبینی کرد از میان این ۱۷ طرح، ۶ یا ۷ طرح انتخاب شده و به مرحله جذب سرمایه و عقد قرارداد وارد شوند.
سعید پاکسرشت در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرانپترونت مبنی بر چگونگی شناسایی مشکلات صنعت گاز و نیازسنجی این حوزه توسط شرکتهای دانشبنیان گفت: نیازهای این صنعت تا حد ممکن از طریق همکارانمان در واحدهای تخصصی صنعت گاز معرفی شده و البته جلوی ایدههای نو به هیچ وجه گرفته نشده است. این ایدهها هم میتوانند طرح و محصول جدیدی را معرفی کنند.
این مقام مسئول در شرکت ملی گاز یکی از مشکلات موجود پیش روی فنبازارهای تخصصی را پذیرش ریسک استفاده از محصولات فناورانه عنوان کرد و گفت: تا به امروز مسیر تأمین نیازهای ما مسیرهای سادهای بوده که امروزه مناسب با سیاستهایمان نیست. در حال حاضر هدف اصلی استفاده از توان داخل و رسیدن به محصول فناورانهای است که از دانش داخلی ایجاد شده است.
وی افزود: مسئولان واحدهای عملیاتی که حیات آن واحد به گلوگاههای کلیدی این صنعت وابسته است، باید این ریسک را بپذیرند، البته برای برطرف کردن نگرانیهای این بخش باید از طریقی نسبت به ثمربخش و موفق بودن این محصولات مطمئن شویم و راههایی را باید پیدا کنیم که ضمن تبلیغ و تشویق استفاده از محصول، ریسکهای بهرهبرداری از آن را به حد ممکن کم کنیم.
پاکسرشت با یادآوری بومیسازی بخش عمدهای از نیازهای صنعت گاز افزود: پذیرش ریسک استفاده از محصولات فناورانه از سوی برخی بخشها با مقاومتهایی همراه میشود که این رویه باید تغییر یافته و اصلاح شود، چرا که شرکت ملی گاز در بهرهگیری از توان بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای داخلی تجربههای موفقی دارد.
در ادامه این نشست صابری، معاون علمی و فناوری پارک فناوری پردیس به ضرورت استفاده از فنبازار در ظرفیتهای مختلف کشور تأکید کرد و گفت: مخترعین، پژوهشگران، صاحبان طرح و ایده و کسانی که توانایی تبدیل یک ایده به محصول را دارند، مورد نظر فن بازار هستند. فن بازار نهادی است برای تجارت فناوری که سازوکارهای حرفهای را هم فراهم میکند، به این مفهوم که از یک طرف با عرضهکنندگان طرح و فناوری و در سوی دیگر با متقاضیان این فناوری مواجه هستیم.
صابری افزود: شرکتهای صنعتی که باید تقاضاکننده طرحهای جدید باشند، از بازارهای بینالمللی خرید میکنند و به مهندسی معکوس عادت کردهاند، فنبازار این عادت را تغییر میدهد و ظرفیت شرکتهای نوپا و استارتاپی را مطرح میکند، بنابراین اگر سرمایهگذاران به عنوان متقاضی، تقاضای محصولات و راهحلهای فناورانه را داشته باشند بین متقاضی و عرضهکننده اتصال برقرار میشود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت فنبازار باید در اختیار شرکتهای کوچک و بزرگ قرار گیرد و فضای کسب و کار به سمت استفاده از توان دانش داخلی برود، خاطرنشان کرد: استارتاپها نمونههای موفقی هستند که قابلیت حضور در این فضای کسب و کار را دارند و ما وظیفه حاکمیتی خود را در این زمینه به انجام میرسانیم.
ع/۲۲