ذخایر نفت ایران ۲٫۵ برابر افزایش یافت
وزیر نفت با اشاره به افزایش ذخایر نفتی کشور گفت: ذخایر نفتی ایران در ابتدای انقلاب اسلامی ۸۸ میلیارد بشکه بود که با رشد ۲٫۵برابری در این سالها، علیرغم برداشت ۵۰ میلیارد بشکه ذخایر نفتی در طول ۴۰ سال گذشته، به بیش از ۱۶۰ میلیارد بشکه رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایران پترونت، بیژن زنگنه در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با اشاره به دستاوردهای ۴۰ ساله کشور در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی گفت: از سال ۱۲۸۹ که نفت در کشور کشف شد، ایران همواره یک بازیگر تعیین کننده در صنعت نفت جهان بوده است.
وی افزود: پیش از انقلاب ایران بازیگر اصلی در عرضه نفت به شمار می رفت در حالی که پس از انقلاب اسلامی در دو بخش گاز و پتروشیمی درخشان ظاهر شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید نفت تا پیش از انقلاب اسلامی به طور میانگین ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز بوده است، افزود: بعد از انقلاب اسلامی به دلایلی تولید را محدود کردیم، اما هم اکنون باید سرمایه گذاری زیادی در صنعت نفت انجام شود و ظرفیت تولید نفت خام هم اکنون نزدیک به ۴ میلیون بشکه در روز رسیده است.
زنگنه گفت: در حالی که ذخایر نفتی کشف شده ما در پیروزی انقلاب حدود ۸۸ میلیارد بشکه نفت بود اما امروز با توجه به برداشت ۵۰ میلیارد بشکه برداشت نفت، ذخایر ما بیش از ۱۶۰ میلیارد بشکه است.
به گفته وزیر نفت، میزان ذخایر گازی قابل استحصال کشور از ۹ هزار میلیارد مترمکعب در زمان انقلاب، به بیش از ۳۳ تریلیون متر مکعب افزایش یافته است. همچنین تولید میعانات از ۳۰ هزار بشکه به بیش از ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است و تزریق گاز نیز که کمتر از ۳ میلیون مترمکعب بود به ۸۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
پوشش گازرسانی از کمتر از یک درصد به ۹۲ درصد رسیده است
عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به تولد صنعت گاز بعد از انقلاب اسلامی گفت: ظرفیت پالایشگاههای گازی کشور در اوایل انقلاب ۳۶ میلیون متر مکعب بود، اما هم اکنون با افزایش نزدیک به ۳۰ برابری، به هزار و ۶۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.
زنگنه با یادآوری اینکه پوشش گاز رسانی کشور در اوایل انقلاب به یک درصد هم نمی رسید، گفت: امروز ۹۲ درصد جمعیت کشور از شبکه گاز بهره مند هستند که شامل ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۷۷ درصد جمعیت روستایی می شود.
*پارس جنوبی بی نظیرترین سرمایه گذاری صنعتی طراز انقلاب اسلامی
وزیر نفت همچنین درباره میزان پیشرفت ایران در طرح های توسعه پارس جنوبی گفت: هر کسی که به عسلویه برود، بی نظیرترین سرمایه گذاری صنعتی تراز انقلاب اسلامی را در حدود ۸۰ کیلومتر شامل گاز و پتروشیمی خواهد دید که دستاورد انقلاب و نیروهای جوان صنعت نفت، پیمانکاران، سازندگان و مشاوران ایرانی است، عظمت فعالیت های جمهوری اسلامی در طول بیست سال باید دیده شود.
زنگنه با اعلام تولید بیش از ۶۱۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز از مخزن مشترک پارس جنوبی گفت: هم اکنون ایران در برداشت روزانه از پارس جنوبی از قطر پیشی گرفته است. بیشتر گاز برداشت شده از پارس جنوبی با قیمت زیر ۱۰۰ تومان در مترمکعب به مصرف داخلی می رسد در حالی که قیمت واقعی آن بالای ۲۰ سنت در مترمکعب است، همچنین روزانه ۸۰۰ هزار بشکه میعانات گازی از پارس جنوبی برداشت می شود که ارزشی معادل ۵۰ میلیون دلار دارد.
به گفته وی فعالیت های توسعه ای پارس جنوبی با ۲۷ فاز استاندارد گازی رو به پایان است و پالایشگاه ۴ فاز ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ با ظرفیت تولید ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز غنی طی دو هفته آینده با حضور رئیس جمهوری در عسلویه به بهره برداری رسمی می رسد.
زنگنه با اشاره به توانمندی پیمانکاران داخلی در طول ۲۰ سال توسعه پارس جنوبی گفت: در سال ۷۶ حتی یک متر لوله انتقال گاز نمی توانستیم در دریا احداث کنیم، اما در حال حاضر روزانه یک کیلومتر خط لوله انتقال گاز در دریا احداث می شود.
وزیر نفت آرزو کرد در کنار خلیج فارس و منطقه عسلویه، منطقه متراکمی برای صنایع نفت و انرژی مرتبط با دریا مانند پارس جنوبی ایجاد شود.
۱۲ میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمی در سال آینده وارد مدار میشود
وی با اعلام ایجاد ظرفیت جدید ۱۲ میلیون تن محصول پتروشیمی تا پایان سال ۹۸، فروش محصولات خالص پتروشیمی در سال ۹۷ را ۳۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: ارزش این محصولات به بیش از ۱۷ میلیارد دلار می رسد که از این میزان ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار آن در بازار داخلی عرضه شده است.
زنگنه با اشاره به ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ای پالایش نفت کشور در ابتدای انقلاب اسلامی گفت: این رقم با افزایش دو برابری به روزانه بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه رسیده است.
وزیر نفت درباره تولید بنزین هم گفت: تولید بنزین از ۱۴ میلیون لیتر در روز در ابتدای انقلاب اسلامی به رقم کنونی روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر رسیده است.
*ساخت فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس آغاز شده است
مقام عالی وزارت نفت در بخش دیگری از سخنان خود خبر از افتتاح فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با حضور رئیسجمهوری در اسفندماه سال جاری داد و اضافه کرد: ساخت فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز با ظرفیت ۵۰۰ هزار بشکه میعانات گازی آغاز شده است.
زنگنه به دوره پیشین تحریم ها نیز اشاره کرد و گفت: در آن دوره امریکا می خواست ایران را با ایجاد موانعی در واردات بنزین تحت فشار قرار دهد، اما با حذف این گزینه در این دوره حتی کلامی به میان نیاورد، بر همین اساس از مهرماه سال جاری تا کنون واردات بنزین قطع شده اما همانطور که قبلا هم اشاره کرده ام، حل مشکل بنزین را در پالایشگاه ها جستجو نکنید و به سراغ کارخانه های خودروسازی بروید.
به گفته وزیر نفت، تولید بنزین در کشور به ورود فاز سوم ستاره خلیج فارس به مدار به ۱۰۵ ملیون لیتر در روز رسیده است.
بیژن نامدار زنگنه با بیان اینکه در میادین مشترک و در میدان های غرب کارون کارهای بزرگی انجام شده است، گفت: برداشت روزانه نفت از میادین مشترک غرب کارون تا پایان سال ۹۲، حدود ۷۰ هزار بشکه بود که این رقم تا پایان سال جاری به ۳۵۰ هزار بشکه خواهد رسید.
وی همچنین به همکاری دانشگاه ها با صنعت نفت اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها باید در تولید دانش فنی به صنعت نفت کمک کنند و در تعامل جدایی ناپذیر با نفت باشند، در همین زمینه با ۸ دانشگاه تراز اول کشور برای مطالعه ۲۰ مخزن به منظور بازیافت نفت از میادین قرارداد امضا شده است، چرا که ثروت اصلی شرکت های نفتی توانمندی آنها برای افزایش بازیافت نفت از مخزن است.
ع/۲۲