ربیعی: زنگنه بهترین شخص برای اداره امور نفت در تحریم است
سخنگوی دولت گفت: موضع دولت درباره شخص آقای زنگنه این است که ایشان در شرایط تحریم بهترین کس برای اداره امور نفت از تولید تا فروش است.
به گزارش ایران پترونت، «علی ربیعی» روز چهارشنبه بعد از جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره ادعای دو تن از نمایندگان مبنی بر نفوذ در وزارت نفت به واسطه ارتباطات یک خانم با تعدادی از مدیران وزارت نفت گفت: این مسئلهای نیست که من بخواهم موضع دولت را درباره آن مطرح کنم. موضع دولت درباره شخص آقای زنگنه این است که ایشان یک وزیر کارآ و کاربلد است. ایشان وزیری است که در شرایط تحریم، بهترین کس برای اداره امور نفت از تولید تا فروش است.
ربیعی با بیان اینکه من شب گذشته به مطالبی که درباره زنگنه گفته میشود، نگاه میکردم، اظهار داشت: گفتهاند از وقتی زنگنه آمده، صادرات نفت ایران کمتر شده است. من آمارها را نگاه میکردم، قبل از برجام همان تحریمهایی که در دولت قبل هم وجود داشت، فروش نفت ایران به یک میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه در روز رسیده بود و این یعنی بیش از ۲۰۰ هزار بشکه نفت بیشتر از دوران دولت قبل.
وی ادامه داد: یک بحث دیگر هم نسبت به آقای زنگنه درباره توسعه میادین نفت و گاز و لغو قراردادها مطرح میشود. یک مورد لغو قرارداد بوده است که چند سال قراردادشان را خوابانده بود در حالی در دوران وزارت آقای زنگنه، پنج تا شش میلیارد دلار سرمایهگذاری در فاز یازدهم پارس جنوبی شده است.
هیچ کدام از ایرادات به زنگنه وارد نیست
دستیار رئیسجمهور در امور ارتباطات اجتماعی با بیان اینکه هیچکدام از ایرادات درباره زنگنه چه در مورد فروش و چه در مورد استخراج نفت و گاز وارد نیست، تصریح کرد: دولت فکر میکند دوران آقای زنگنه با وجود همه فشارها، دوران سخت و موفقیت آمیزی بوده است. در مورد مسئلهای هم که شما مطرح کردید، من دو روز قبل به وزارت اطلاعات رفتم و با کارشناسان ضد جاسوسی و هم کارشناسان اقتصادی صحبت کردم.
ربیعی افزود: در مورد دستگاههای پوز، وزارت اطلاعات قبل توضیحات لازم را داد و نه ربطی به زنگنه دارد و نه مسائل فسادآوری در این ماجراها رخ داده است. عدد ۱۰ میلیارد هم به شکلی که مطرح شد، عدد صحیحی نبوده است. من فکر میکنم صاحب صلاحیتترین دستگاه درباره اظهارنظر درباره این مسائل وزارت اطلاعات است.
وی با بیان اینکه یک خانمی بازداشت شده که کارمند یکی از شرکتهای اروپایی است، خاطرنشان کرد: معمولاً شرکتهای خارجی با دستگاههایی که کار اجرایی دارند، در رقابت شرکتی، جمعآوری اطلاعات هم میکنند. اینکه این مسئله جاسوسی است یا خیر باید اجازه بدهیم که مسئله از سوی دستگاههای ذیصلاح بررسی و پرونده را به قوه قضائیه بدهند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: آنچه برای من جالب است این است که یکی، دو نماینده مجلس این مسائل را مطرح میکنند. مسائل به گونهای مطرح شد که یک زن جاسوسی میکرد و با ۱۶ مرد هم ارتباط داشت و کیفیت این ارتباط را به خوانده واگذار کرده است در حالی که این نوع بیان، اسلامی نیست و با اخلاق شهید بهشتی هم – به عنوان یکی از صاحبنظران و بنیانگذاران جمهوری اسلامی – سازگار نیست.
ربیعی با بیان اینکه فرصت بیشتری نیاز داریم تا وزارت اطلاعات تحقیقات بیشتری انجام دهد، ابراز داشت: اگر آن خانم جاسوس هست، قوه قضائیه حتماً این مسئله را مطرح خواهد کرد ولی براساس شواهدی که ملاحظه کردم و مسائلی که شنیدم، شواهد حاکی از ارتباط کارمند یک شرکت برای جمعآوری اطلاعات بوده است. من به پرونده تشکیل شده دسترسی نداشتم.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس در دولت نهم و دهم فقط ۴۲ درصد پیشرفت داشت
وی ادامه داد: البته در دولتهای نهم و دهم یکی از مسائلی که کمتر بیان شده است آن است که پس از هفت سال فرآیندهایی که در ستاره خلیج فارس طی شده بود، حداکثر ۴۲ درصد بوده است. اصطلاحی در میان فعالان حوزه نفت، گاز و پتروشیمی وجود دارد مبنی بر خاکبازی. اقدامات اساسی برای احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس در طول هفت سال فقط ۴۲ درصد بوده است اما در دولت یازدهم اتفاق بزرگی رخ داد و ما به سمت افتتاح رفتیم بنابراین نمیشود خدمات آقای زنگنه را بیان نکنیم یا از آن صرف نظر کنیم./ایرنا
ع/۲۲