سرمایهگذاری ۷۰ میلیون یورویی ایران و چین در ساخت نیروگاه مرزی
مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو گفت: فاز اول نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو هفته آینده با سرمایهگذاری چینیها و با ظرفیت ۸۰ مگاوات به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش خبرنگار اعزامی شبکه نفت و انرژی ایرانپترونت به منطقه آزاد ماکو، صمد پاشاپور مدیرعامل شرکت گلبرق ارومیه و مجری احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو در آستانه بهره برداری رسمی از این نیروگاه با اعلام اینکه هفته آینده با حضور ریاست جمهوری فاز اول این نیروگاه به حجم ۸۰ مگاوات افتتاح می شود، گفت: طرح توسعه نیروگاه ماکو بر اساس تفاهمنامه همکاری با منطقه آزاد ماکو در طول ده سال آینده برای تولید ۱۶۰۰ مگاوات برق آغاز شده است و به طور میانگین سالانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات (با احتساب بخش بخار) به ظرفیت این نیروگاه باید افزوده شود.
وی با بیان اینکه تجهیزات مربوط به واحد گازی این نیروگاه از جمله توربین های گازی پس از اخذ تأییدیه های فنی شبکه، در اواخر سال ۹۵ وارد کشور شد، گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی و نزولات آسمانی، عملیات نصب و راه اندازی تجهیزات پس از حدود ۷ ماه تاخیر آغاز شد.
پاشاپور با اشاره به اینکه پس از انجام تستهای فنی مربوطه، هر دو بخش فاز اول نیروگاه ماکو با شبکه سراسری گاز سنکرون شده است اظهار کرد: فاز اول این نیروگاه آماده تولید و خدمت رسانی به شبکه برق کشور است.
مدیرعامل شرکت گلبرق با بیان اینکه توربینهای مورد استفاده در این طرح به دلیل سفارش گذاری در گذشته در کلاس E تهیه شده اند، راندمان این مدل توربینها را در حالت سیکل ترکیبی ۴۹٫۵ درصد اعلام کرد و گفت: برای توسعه فازهای بعدی، از توربین های گازی با کلاس F استفاده خواهد شد که راندمان نیروگاه را تا ۵۵ درصد ارتقا می دهد.
این مقام مسئول در پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو میزان مشارکت بخش خارجی در تامین اعتبارات این نیروگاه را ۷۰ درصد به صورت مستقیم اعلام و تصریح کرد: ۳۰ درصد اعتبارات استفاده شده در این نیروگاه از طریق سرمایه داخلی تامین شده است، به این صورت که برای فاز نخست ۴۰ میلیون یورو و برای فاز دوم ۳۰ میلیون یورو سرمایه گذاری شده است.
به گفته پاشاپور، خوراک مورد نیاز این نیروگاه از سوی شرکت ملی نفت ایران به میزان روزانه ۲۱ هزار متر مکعب و از طریق خط لوله صادراتی گاز به ترکیه تخصیص داده می شود.
وی با اشاره به نیاز صنایع منطقه به برق گفت: با توجه به اینکه این منطقه آزاد اقتصادی جوان، رو به رشد و توسعه است، صنایع زیادی از جمله صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی در این منطقه حضور خواهند داشت. بنابراین تقاضا برای مصرف برق توسط صنایع افزایش یافته و در حال حاضر برنامه ای برای صادرات برق این نیروگاه در دستور کار نیست.
مدیرعامل شرکت گلبرق در خصوص رعایت استانداردهای ساخت این نیروگاه در کلاس جهانی نیز گفت: در بازدیدهای صورت گرفته کلیه استانداردها و قوانین شرکت سازنده قبل از ورود تجهیزات به کشور توسط شرکت مادر تخصصی برق حرارتی بررسی شده و تجهیزات مورد نیاز این نیروگاه پس از اخذ مجوزهای فنی به کشور وارد شده است.
ع/۲۲