مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان خبر داد: ارسال ۸۰ دستگاه ماشینآلات برای امدادرسانی به سیلزدگان استان خوزستان
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از ارسال نزدیک به ۸۰ دستگاه ماشینآلات سنگین و نیمهسنگین برای امدادرسانی به سیلزدگان استان خوزستان خبر داد.
به گزارش ایرانپترونت، جهانگیر پورهنگ با بیان اینکه این شرکت که معین شهرستانهای خرمشهر و شادگان برای مقابله با سیل در استان خوزستان است، با توجه به امکاناتی که در اختیار داشت، حدود ۱۸ دستگاه ماشین آلات سنگین را در اختیار این دو شهرستان گذاشت، افزود: اما پس از چند روز با تشدید بحران، دیگر این ماشین آلات پاسخگوی نیاز نبودند و در تماس با فرمانداریها اعلام شد که از هرکجا که ممکن است این ماشین آلات را تهیه کنند و بر اساس مصوبه ستاد بحران و شورای تأمین استان، هزینههای آن از سوی نفت تأمین میشود؛ بر همین اساس نزدیک به ۶۰ دستگاه ماشین آلات در غرب و شرق کارون تأمین شد و مشغول به فعالیت شدند.
وی با بیان اینکه در چند شب سطح آب بسیار بالا آمد و منطقه سوسنگرد مورد تهدید سیل بود، گفت: در این زمان شرکت نفت و گاز اروندان با ارسال چند دستگاه ماشین آلات از ورود سیل به این شهرستان نیز جلوگیری کرد.
به گفته پورهنگ، شرکت نفت و گاز اروندان کمکهای بسیاری نیز برای بخش حمیدیه و کوت عبدالله اهواز داشت و در زمان بحران اقدام به توزیع چندین هزار لیتر آب آشامیدنی، تأمین تجهیزاتی از جمله بیل و کلنگ و گونی کرد.
به گفته پورهنگ از شمال اهواز در شهرستان ملاثانی تا دهانه اروند، همه شرکتهای منطقه از جمله شرکت ملی مناطق نفتخیز ایران و شرکت ملی حفاری و نیز اروندان در حال امدادرسانی به سیلزدگان هستند و در بخش رفیع و بستان نیز شرکت متن از هیچ تلاشی برای کمک به مردم فروگذار نمیکند.
مدیران و مسئولان شرکتها نیز همواره نسبت به سرکشی و بازدیدهای میدان بر نحوه فعالیتهای واحدها اقدام میکنند تا مردم حضور مسئولین را در کنار خود احساس کنند. کارشناسان شرکتها نیز بر نحوه کار واحدها نظارت دارند تا از بروز مشکل و بحران جلوگیری کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، هر دو الی سه ساعت گشت عملیات و حراست برای رصد چاهها اعزام میشوند و با نشانگرهایی که در جاهای مختلف تالاب قرار داده شده است، سطح آب رصد میشود تا اگر خطری چاهها را تهدید کرد، برای ایمن سازی اقدام شود.
پورهنگ در مورد فعالیتهای متفرقه این شرکت در عملیات امدادرسانی به سیل زدگان گفت: چندین مورد نشت سیلبندها رخ داد که با کمک سایر دستگاهها مهار شد و همچنین مواردی بود که شبانه باید نسبت به شکافتن سیلبندها اقدام میکردیم که با همکاری فرمانداری خرمشهر و شادگان اینکار نیز انجام شد تا مشکلی برای ساکنین به وجود نیاید.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان خوشبختانه در حوزه غرب و شرق کارون شهرستانهای خرمشهر و شادگان که این شرکت معین آنها انتخاب شده بود و ۸۵ کیلومتر برای هر شهر روبروی هم را تشکیل میداد، از طغیان جلوگیری شد و حتی برای روستاهایی که برای احتیاط دستور تخلیه گرفته بودند نیز هیچ اتفاقی نیفتاد و تخلیه صورت نگرفت.
پورهنگ افزود: علاوه بر این در چند روز اخیر در بخشی از تالاب شادگان گزارش سرریز شدن آب به سمت آبادان را داشتیم که شرکت با ارسال ماشینآلات به این منطقه کمک کرد.
وی با بیان اینکه شرکت نفت و گاز اروندان آمادگی اسکان ساکنین را در مکانهای تحت مالکیت خود دارد و محدودیتی برای آن تعیین نشده است گفت: در حال حاضر حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نیروی عملیاتی این شرکت که برای عملیات امداد و نجات فعالیت میکنند هم اکنون در واحدهای این شرکت اسکان دارند.
به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در اوایل وقوع سیل، سه مورد از نقاطی که جادههای دسترسی دچار آبگرفتگی شده بود، اقدام به بستن چاهها شد و علاوه بر آن دریچههای ۷۰ حلقه چاه قدیمی نیز با حفر گودالهایی به عمق چهار الی پنج متر در اطراف آن، ایمن شدند تا آب با سرعت بیشتری از شمال تا جنوب تالاب شادگان حرکت کند که این مسئله به پایین آمدن سطح آب نیز کمک کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان اذعان کرد که سه چاه بنا بر احتیاط بسته شده است.
پورهنگ با بیان اینکه اتاق بحران شرکت نفت و گاز اروندان آمادگی مقابله با حوادث احتمالی برای تأسیسات نفتی را دارد گفت: خوشبختانه تا کنون گزارشی در مورد نفتریزی در جریان آب نداشتهایم؛ با این حال قبل از بحرانی شدن شرایط شرکت تمامی گودالهای جمعآوری نفت که آغشته به نفت و یا آلودگی بودند را تخلیه کرد.
ع/۲۲