مطالبات بخش خصوصی صنعت برق از وزارت نیرو کاملا برحق است
بخش خصوصی تولید برق و سازندگان تجهیزات این صنعت در خصوص مطالباتشان از وزارت نیرو و مشکلاتی که از این بابت متحمل می شوند کاملا محق هستند و وزارت نیرو تلاش می کند با تعامل وهمفکری با آنها هرچه زودتر معضلات پیش روی این فعالان صنعتی را مرتفع سازد.
به گزارش ایران پترونت همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی امروز طی یک نشست خبری در پاسخ به پرسش ایران پترونت مبنی بر اینکه وضعیت بدهی های وزارت نیرو مشکلات زیادی را برای فعالان بخش خصوصی صنعت برق کشور ایجاد کرده است گفت:این فعالان مطالباتی کاملا برحق دارند و وزارت نیرو نیز در تلاش است با برگزاری جلسات متعدد با همفکری این بخش مشکلات پیش روی صنعتگران این حوزه را مرتفع سازد .
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ایا این درست است که برخی، عامل قطعی برق در کشور را توافقنامه پاریس عنوان می کنند؛ چرا که براساس آن ایران باید ۱۲ درصد سوخت فسیلی را کاهش دهد،نیزاظهار کرد: مسئولیت تامین برق بر عهده وزارت نیرو است؛ بنابراین هیچ گونه اثراتی از توافقنامه پاریس در صنعت برق نیست و این موضوع در دستور کار ما نخواهد بود.
او تصریح کرد: وزارت نیرو اقداماتی را در جهت افزایش راندمان،حفظ محیط زیست و ارتقای بهره وری در دستور کار خود قرار داده است.
حائری با تاکید بر اینکه اقداماتی در خصوص توافقنامه پاریس در دستور کار نیست، گفت: وزارت نیرو فعالیت خود را در زمینه تامین برق به شدت و حدت در برنامه کاری دارد تا بتواند در سال های آینده نیروگاه های جدید را وارد کند تا متکی به نیروگاه های آبی نباشیم.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهمی که طی چند روز گذشته انجام شد تغییر ساعت کاری ادارات کشور بود که این ترفند باعث شد حدود ۲هزار مگاوات صرفه جویی ایجاد شود و البته باید دانست که این راهکار یگانه راهکار محسوب نمی شود و باید اصلاح الگوی مصرف برق را به شکل مداوم ادامه داد.
حائری با اشاره به این که در سال های گذشته نیروگاه های آبی کمک حال تولید برق بودند اما امسال این کمک شامل حال صنعت برق نشده است، اضافه کرد:اگر قرار باشد برای تولید حرکنی مداوم داشته باشیم باید سرمایه گذاری زیادی در حوزه برق ایجاد شود .
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایران پترونت مبنی بر این که بخش خصوصی تولید برق و سازنده تجهیزات به دلیل انباشت طلب هایش از وزارت نیرو دیگر قادر به ادامه راه نیست و معتقد است در سال های گذشته هشدارهای لازم را به دولت داده است اما مورد توجه نهادهای حاکمیتی قرار نگرفته است و در چنین حالتی وزارت نیرو چه برنامه هایی را برای برون رفت از این وضعیت در دست دارد گفت:بخش خصوصی هرچه می گوید درست است و حق دارد ووزارت نیرو طی جلساتی که با فعالان بخش خصوصی داشته و همچنان قرار است آن را ادامه دهد قصد دارد به کمک خود بخش خصوصی مشکلات مربوطه را از پیش پای این صنعت بردارد.
وی ادامه داد:در حال حاضر به ازای هردرجه افزایش دمای هوا ۱۵۰۰مگاوات به مصرف کشور اضافه می شود و باید دانست در ده سال گذشته که برای صرفه جویی به خاموش کردن لامپ های اضافه حین ساعات شب تاکید می شد اینک مدتهاست این پیک متوجه ساعات روز شده است و البته در حال حاضر که هوا افزایش دمای قابل توجهی پیدا کرده است مصرف بطور شبانه روزی هم بالا رفته و این در حالی است که اگر ۳ هزار میلیارد تومان در اختیار داشتیم می توانستیم تا تابستان سال آینده۴هزار مگاوات به ظرفیت تولیئد برق کشور اضافه کنیم.
حائری همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در این ایام صادرات برق به عراق همچنان ادامه دارد یا خیر، گفت:از همان روز که در تامین برق کشور دچار محدودیت شدیم این صادرات متوقف شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در عین حال در این خصوص اضافه کرد:بدهی مالی عراق به ایران بابت برق حدود یک میلیارد دلار است و در تلاشیم که این طلب را زودتر وصول کنیم.
وی در خصوص افزایش قیمت برق و برنامه های وزارت نیرو در این خصوص نیز گفت:بر اساس برنامه های وزارت نیرو قرار را بر این گذاشته ایم که با تعریف یک الگوی مصرف مناسب اصلاح تعرفه برق را هم از مهر ماه در مورد مشترکان پرمصرف به کار بندیم و بر این اساس برای تعیین میزان مصرف برق مشترکان، الگوی صرفهجویی مصرف را تدوین کردهایم تا در کنار ورود ظرفیت ۴۰۰۰ مگاواتی به منظور افزایش تولید برق، میزان مصرف نیز کنترل شود.
این مقام مسئول با تاکید بر این که اگر پول مطلوب و قابل توجهی به بورس برق تزریق شود شاهد اتفاقات مثبتی در این حوزه خواهیم بود، گفت:تزریق نقدینگی در بورس برق باعث می شود مشکلات این بخش بسیار بسیار کمتر خواهد شد.
حائری همچنین در خصوص ظرفیت تولید از محل انرژی هسنه ای نیز گفت: تولید برق کشور از ناحیه انرژی هسته ای حدود یک هزار مگاوات بوده که همچنین تداوم دارد.
معاون وزیر نیرو گفت:قرارداد با خارجی ها دنبال می شود و کشورهایی مانند آلمان، روسیه و چین برای کار درصنعت برق ایران با ما درحال تعامل هستند.
وی با بیان اینکه در قالب این الگوی مصرف، میزان مصرف معقول نیز مشخص شده و بر اساس آن، قیمت واقعی برق از مشترکان پرمصرف دریافت میشود، بیان کرد: ۹۰ درصد مشترکان برق کشور زیر الگوی مصرف برق، مصرف میکنند و زمانی که تعرفهها اصلاح شود ۱۰ درصد باقیمانده نیز در سطح کشور باید قیمت حقیقی برق را بپردازند.
معاون حوزه برق وزیر نیرو با اشاره به اینکه میزان مصرف ادارات و نهادهای کشوری رصد می شود گفت:از این پس مصرف ماهانه هراداره ای را نسبت به سال گذشته اش پایش می کنیم و در همین امتداد تعرفه ها را هم تغییر خواهین داد تا این گونه نباشد که هرکسی چون توانایی مالی دارد بتواند به هرمیزان که خواست برق مصرف کند.
حائری همچنین یاد آور شد که ا کمک وزارت نفت ۹۱ درصد سوخت مصرفی نیروگاه ها گاز بود و مابقی سوخت مازوت و گازوئیل است. می توان گفت ۷۶ میلیارد مترمکعب گاز سال گذشته در نیروگاهها سوخت شده است و ۹ درصد مازوت و گازوئیل بود.
او در پایان خاطرنشان کرد: هم اکنون روزانه ۲۶۰ میلیون مترمکعب گاز در نیروگاه ها به مصرف می رسد./
س/۴۱