مهندسی ارزش در صنعت آب و برق اقدامی موثر برای صرفهجویی ریالی و زمانی
مدیر یک شرکت خدمات مهندسی صنعت آب و برق کشور با اشاره به صادرات خدمات مهندسی بهعنوان یک پتانسیل بالا در کشور گفت: قطعاً با تمرکز بر مهندسی ارزش پروژهها و ارائه طرحهای بهینه، میتوان نقش موثری در افزایش صادرات به سایر کشورها داشت.
مدیر این شرکت دانشبنیان در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای بخشنامههای سازمان برنامه و بودجه کشور در خصوص عملیاتی کردن مهندسی ارزش اظهار کرد: بهکارگیری روشهای متنوع برای بهینهسازی ریالی و زمانی پروژهها به منظور کاهش هزینههای دولت در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی امکانپذیر است.
وی سپس با اشاره به همکاریهای مشترک با شرکتهایی در سوریه و عراق افزود: در راستای گسترش همکاریهای مشترک با کشورهای همسایه در زمینههای مذکور، همکاری با کشورهای عمان و لبنان نیز در برنامههای آتی این شرکت قرار دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر خدمات فنی و مهندسی به سایر کشورهای همسایه ادامه داشته و حمایت شود تاثیر مثبتی در توسعه این علم خواهد داشت، افزود: در این صورت پیشبینی ارزآوری قابل توجه برای کشور دور از دسترس نخواهد بود.
به گفته وی، اگر چه حمایت دولت از شرکتهای نوپا و دانش بنیان ضروری است، اما بخش خصوصی نباید خود را وابسته به حمایتهای دولت دانسته و میبایست با استفاده از نوآوری و تلاشهای بیوقفه در جهت خوداتکایی و خودکفایی تلاش کند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در پایان با اشاره به اینکه سازههای صنعت آب و برق در مقابل مخاطرات طبیعی از جمله سیل، زلزله، نشست و فرونشست آسیب پذیر است، اضافه کرد: به عنوان نمونه میتوان به برداشت غیرمجاز از آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین در مناطقی از استانهای تهران، سمنان، کرمان، فارس، یزد و… که میتواند به تاسیسات و خطوط انتقال شبکههای آب و برق کشور آسیب جدی و جبران ناپذیر وارد کند اشاره کرد.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از این موضوع پیشنهاد میشود مقاوم سازی سازههای صنعت آب و برق مورد توجه ویژه دولت قرار گیرد.