پالایشگاههای گازی پارس جنوبی به یکدیگر متصل میشوند
به منظور افزایش انعطافپذیری عملیاتی و تولید پایدار گاز، پروژه احداث خطوط لوله گاز ترش بین پالایشگاههای پارس جنوبی در محدوده مناطق پارس یک و دو اجرا و فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی به یکدیگر متصل میشوند.
به گزارش ایرانپترونت به نقل از روابطعمومی شرکت نفت و گاز پارس، هدف از پیشبرد این پروژه استفاده از ظرفیتهای خالی همه طرحهای گازی در بازه زمانی تعمیرات سالانه به شمار میرود و با بهرهبرداری از آن، منابع گازی بخش فراساحلپارس جنوبی در زمان تعمیرات واحدهای پالایشگاهی، در سایر پالایشگاهها قابلیت فراورش و شیرینسازی خواهند داشت.
سیدمحمد بیاتیان، سرپرست طرحهای تکمیلی شرکت نفت و گاز پارس، نتایج حاصل از اجرای این پروژه را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این پروژه علاوه بر جلوگیری از توقف تولید گاز در پارس جنوبی، صرفه اقتصادی بالا و بازگشت سرمایه در مدت یک سال، نقش مهمی در کاهش میزان آلودگی هوا خواهد داشت.
به گفته وی، مرحله مهندسی پروژه احداث خطوط لوله گاز ترش بین پالایشگاههای پارس جنوبی انجام شده واین پروژه در قالب ساخت و تامین کالا (PC) توسط پیمانکاران ایرانی اجرایی خواهد شد.
بیاتیان اظهار کرد: بر اساس برنامه طرحریزی شده،پروژه اتصال پالایشگاههای پارس جنوبیبا اجراییک رشته خط لوله ۳۲ اینچ به طول ۲٫۸ کیلومتر باظرفیت انتقال روزانه ۲۵ میلیون مترمکعب گاز ترش معادل یک فاز به منظور اتصال فازهای پالایشگاهی پارس یک و یک خط لوله ۴۲ اینچبه طول ۱۲٫۵ کیلومتر با ظرفیت انتقال روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز ترش معادل تولید دو فاز گازی، در محل پالایشگاههای واقع در پارس دو اجرا خواهد شد.
سرپرست طرحهای تکمیلی شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه در این پروژه حدود ۴۵ کیلومتر خط لوله احداث میشود،ادامه داد:بخشی از خطوط لوله این پروژه، شامل حدود ۲۵ کیلومتر خطوط لوله زیرزمینی و روزمینی به همراه لولههای ابزار دقیق است و کار اتصال پالایشگاهها به خطوط اصلی ۳۲ و ۴۲ اینچازطریق این لولهها امکانپذیر میشود.
وی با بیان اینکه مشابه این پروژه پیش از این در محدوده دو پالایشگاه پارس جنوبی اجرا شده، یادآور شد: سال گذشته پروژه اتصال خطوط لوله بین پالایشگاهی فازهای ۶ تا ۸ و ۴و ۵ پارس جنوبی در ناحیه پارس یک به بهرهبرداری رسید.
بیاتیان افزود: با اجرایی شدن پروژه احداث خطوط لوله گاز ترش بین پالایشگاههای پارس جنوبی، علاوه بر فعال شدن بخشی از پیمانکاران و سازندگان داخلی و استفاده حداکثری از توان ملی،فرصتها و ظرفیتهای جدیدی برایاشتغال فراهم میشود.