زنگنه یک به یک اتهامات ۷۲ نماینده مجلس را پاسخ گفت/دومینوی تخریب وزارت نفت به راه افتاده است
وزیر نفت ضمن پاسخگویی به اتهامات ۷۲ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص عملکرد وزارت نفت، از دومینویی گفت که برای تخریب فعالیتهای صنعت نفت کشور به راه افتاده است، از انتقادات نادانسته نمایندگان خانه ملت، دیدگاه روزنامه کیهان درخصوص برجام گرفته تا توییتهای پدرام سلطانی!
به گزارش خبرنگار شبکه خبری نفت و انرژی ایران پترونت، بیژن زنگنه در نشست خبری که امروز (سهشنبه، ۱۶ بهمن ۹۷) در ساختمان اصلی وزارت نفت و با حضور خبرنگاران برگزار شد، با اشاره به اینکه صنعت نفت، نوک پیکان اصلی حمله آمریکا علیه ایران قرار گرفته است، اظهار کرد: همه تلاشمان را به کار میگیریم تا نگذاریم آنها موفق شوند. ما با تمام توان کار میکنیم، مشکلی که در جنگ وجود دارد این است که نمیتوانیم همه چیز را به مردم بگوییم. مردم غریبه نیستند، اما آنچه که منتشر میشود، به گوش دشمنان هم میرسد. بنابراین من نباید در مورد دور زدن تحریمها صحبت کنم، کلمهای چیزی نمیگویم که امریکا بتواند از آن استفاده کند. این که نمیگوییم به این معنا نیست که کاری انجام نمیشود.
وی با بیان اینکه اگر چیزی عنوان نمیشود به این معنا نیست که کاری انجام نمیشود گفت: شبانهروز کار میکنیم، اما فرمانده عملیات هرگز نقشههای عملیاتی خود را توضیح نمیدهد، چرا که عملیات لو میرود و به کشتن سربازان و مجاهدین خودی منجر میشود، مردم هم راضی نمیشوند که اطلاعات بازگو شود.
برای دشمنانمان اتاق تاریک داریم
زنگنه گفت: ما برای دشمنانمان اتاق تاریک داریم، طوری عمل میکنیم که نهایت شفافیت برای نظام باشد. وقتی سختی تمام شد برای مردم توضیح خواهیم داد که چه کردیم. اما اکنون مانند همان سربازان گمنامی هستیم که کسی نمیداند چه کاری انجام میدهیم. ما با قدرت مقاومت میکنیم و نمیگذاریم که دشمن دستاوردهای ملت ما را هدر بدهد. به این مقاومت نیز افتخار میکنم و امیدواریم مردم هم از ما بپذیرند و بتوانیم روسفید باشیم.
وزیر نفت ادامه داد: با تمام استعدادمان و راههایی که امکانپذیر است، مسائل را دنبال میکنیم، اما نمیتوانیم این موارد را افشا کنیم. هر روز چند صد نفر در اوفک نشستهاند و فعالیت ما را لحظه به لحظه دنبال میکنند و در هر لحظه به افراد تلفن میزنند و اعلام میکنند که مانع کارهای وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران شوند. این خبرها نیز به ما میرسد و در مقابل ما نیز باید به گونهای عمل کنیم که جلو کارهای آنها را بگیریم.
زنگنه گفت: کسانی که میگویند تمایلی به همکاری با چین و روسیه نداریم، دلیلشان چیست؟ قراردادی با توتال برای فاز ۱۱ بستیم که ۳۰ درصد آن متعلق به چین است و با اصرار ما به این قرارداد آمدند، الان هم چین اپریتور توسعه این قرارداد است.
وی افزود: برای میدان آزادگان و یادآوران نیز قبول کردیم که با چینیها مذاکره خارج از مناقصه انجام دهیم، اما الان به ملاحظات خودشان فعالیتی نمیکنند. آیا جواب آنها را من باید بدهم؟ گفتند استقبال خوبی از رئیسجمهوری چین نشده است! من باید جواب این موضوعات را بدهم؟ ارتباط بین پدیدهها هم چیز خوبی است. هر کشوری برای استقبال از مقامات خارجی پروتکل خاصی دارد که متقابلا صورت میگیرد. نمیخواهم وارد آن موضوع شوم، اما به من چه ارتباطی دارد که استقبال از رئیسجمهور چین خوب نبوده است؟ هرگز اینطور نبوده که با روسها و چینیها نخواهیم کار کنیم. متأسفانه یک قرارداد باید به امضای دو طرف برسد و یکطرفه نیست.
زنگنه با بیان اینکه برای منافع حداکثری ملت ایران قرارداد امضا می کند، گفت: کدام قرارداد بوده که خارجی ها مایل به امضای آن بوده و ما امضا نکردیم! من فقط نوکر ملت ایران هستم و در مقابل ملت ایران تعظیم می کنم. منافع ملت ایران را هم حداکثر می کنم. برای این ملت هم از آبروی خود می گذرم.
وزیر نفت ضمن ابراز قدردانی و تشکر از نامه ۷۲ تن از نمایندگان گفت: دغدغه های این عزیزان مطرح شده است، اما از کسانی که اطلاعات غلط به این نمایندگان داده اند، ایراد وارد می کنم. گفته اند ما قرارداد سوآپ با روسیه داریم. اصلا اینطور نبوده است. ما قرارداد معاملات نفتی داشتیم و هر چه خواستند که مورد قبول بوده امضا شده است.
وی درخصوص ابهامات قرارداد کرسنت نیز گفت: موضوع پرونده کرسنت از نکات جالب جامعه بشریت است. موضوع کرسنت را در رأی اعتماد اول مطرح کردم و تمام فشار هم روی این موضوع بود. در رای اعتماد دوم یک کلمه راجع به این موضوع مطرح نشد و من دوباره رأی آوردم. کرسنت یک قرارداد زنده است… با لجبازی و ندانمکاری ما را به یک چاه عمیق انداختند. اما در داوری بسیار خوب عمل کردیم و صدور رأی برای چندین ماه به تأخیر افتاد. امیدواریم با کارهایی که در روند حقوقی دنبال می شود، به نتایج خوبی برسیم.
زنگنه گفت: اعداد و ارقامی که اعلام شده همگی به نفع کرسنت عنوان می شود و هر زمان که چیزی به نفع ما می خواهد صادر شود، بساطی درست می کنند، امیدوارم وقتی رأی دادگاه علنی شود، بتوانیم به طور مفصل راجع به آن صحبت کنیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر برگزاری آزمون استخدامی در صنعت نفت گفت: اشتغال در کشور باید در زنجیره غیردولتی ایجاد شود. سرمایه گذاری در نفت اگر فعال شود، تمام مهندسان نفتی را با حقوق های بالا بخش خصوصی استخدام می کند، باید تلاش کنیم که صنعت نفت سرپا، زنده و فعال باشد.
زنگنه افزود: عده ای از نخبگان را به کار خواهیم گرفت، اما نه با آزمون استخدامی که برای اجرای آن پشیمان مان کردند. برگزاری آزمون برای استخدام بهترین هاست. کاری کردند که ضعیفترها استخدام شوند!
زنگنه با بیان اینکه اگر برجام نبود، هرگز پالایشگاه ستاره خلیج فارس به بهره برداری نمی رسید، گفت در برجام هیچ مشکلی برای صادرات نفت وجود نداشت، ۲٫۸ میلیون بشکه نفت صادر کردیم. برجام موفق و مثبت بود و تولید نفت کشور را به میزان یک میلیون بشکه افزایش داد. در مقابل فشار آمریکا مقاومت می کنیم.
مقام عالی وزارت نفت در خصوص عرضه نفت در بورس انرژی نیز گفت: هر کسی ادعا می کند در بورس انرژی می تواند عملیاتی انجام دهد، جلو بیاید، اطلاعیه بورس انرژی هر هفته عرضه می شود. اطلاعیه عرضه را در هر جا که بخواهند تغییر می دهیم. بگویند چه کنیم تا خرید کنند؟ اما اگر نخریدند قول مردانه بدهید و بگویید که نشد! ما هم از شما تشکر می کنیم. می گویند بورس انرژی می تواند یک میلیون بشکه نفت در روز بفروشد، اما وزارت نفت تمایلی نشان نمی دهد تا مواقمت مردم بشکند، من در صف اول مقاومت هستم و خواهش می کنم کلی صحبت نکنید..
به گفته زنگنه، دو موضوع در فروش نفت توسط بورس حائز اهمیت است. اول اینکه پول آن به صورت نقد تسویه شود و دوم اینکه بخش خصوصی به بازاری که شرک ملی نفت حضور دارد، وارد نشود.
زنگنه موضوع پیشنهاد هندی ها برای احداث خط لوله صادرات گاز نیز اشاره کرد و گفت: در نامه نمایندگان مطرح شده که هندی ها پیشنهادی را مطرح کردند که خط لوله صادرت گاز به هند کشیده شود و ما نپذیرفتیم… این پیشنهاد را اولین بار روسها مطرح کردند و ما استقبال کردیم. در سال ۹۶ که آقای پوتین به ایران سفر کردند، تفاهمنامه ای با وزیر این کشور به امضا رسید و مدیرعامل وقت شرکت نفت نیز با گازپروم تفاهمنامه ای امضا کرد. از این کار صد در صد استقبال و حمایت می کنیم. روسیه مسئول هماهنگی این کار است که با هند و پاکستان به نتیجه برسد. یکی از کشورها هنوز موافقت نکرده است و هیچ سابقه و سندی در مذاکراتم با هند برای احداث خط لوله صادرات گاز نبوده است.
وی تأکید کرد: برای اولین بار است که می شنوم روسها خواهان گاز ایران را برای صادرات به اروپا هستند. این پیشنهاد راهبردی است که اگر مطرح شود حتما در سطح مقامات عالی مطرح می شود. نمی دانم چرا این دروغ های شاخدار را یک سری افراد به نمایندگان گفتند… چطور این دروغ های بزرگ را مطرح می کنند؟
وزیر نفت به اتهامات مطرح شده درخصوص عدم همکاری ایران با عراق برای توسعه یکپارچه میادین مشترک نیز اینگونه پاسخ داد: به عراق دو میدان کوچک را برای توسعه مشترک، پیشنهاد دادیم که قبول نکردند. چطور برای همکاری های مشترک در توسعه میادین بزرگ موافقت می کنند؟ عراق ۱۱ هزار بشکه نفت کرکوک را سواپ می کرد که بعد از تحریم ها قطع کرد! ۲ میلیارد دلار برای صادرات گاز و برق عراقی ها به ما بدهکارند که به دلیل تحریم ها پرداخت نمی کنند! توقع داریم آنها برای منافع ما فداکاری کنند؟ هیچ وقت نمی کنند.
وی گفت: عراق خیلی از کارهای سهل الاقدام و ساده تر را می تواند انجام بدهد که هیچ کدام را نپذیرفت… میادین مشترک با عراق که نمایندگان مطرح می کنند، کدامهاست؟ با کدام قاعده باید توسعه یابد؟ من برداشت از این میدان را متوقف کنم تا عراقی ها بیایند؟ اینقدر نباید ساده نگر باشیم… با همسایگان تمام مسیرها را دنبال می کنیم اما اگر نه بشنویم باید راه خود را ادامه دهیم…
زنگنه همچنین در پاسخ به خبرنگار ایران پترونت مبنی بر تأخیر در توسعه دو میدان نفتی منصوری و آب تیمور نیز گفت: طرحهای توسعه میادین جنوب دو میدان نفتی آب تیمور و منصوری با تعویق مواجه شده اند، هر دو این میادین به امضای قرارداد هم رسید و به نتایج نهایی با پرتامینا اندونزی رسیده بود و بعد به دلیل تحریم ها با چشم گریان آمدند و اعلام کردند که نمی توانند همکاری کنند. متأسفانه هر دو این قراردادها متوقف شد. امضای این دو قرارداد از دستاوردهای برجام بود که با ازسرگیری تحریم ها متوقف شد.
وزیر نفت به توییت پدرام سلطانی مبنی بر ورشکستی وزارت نفت نیز واکنش نشان داد و گفت: از پدرام سلطانی توقع نداشتم که حرفهای خلاف و نامناسبی را عنوان کند. اینکه می گویند نفت ورشکسته است، از ایشان خیلی تعجب کردم. ما بدهی هایی داریم که شامل قرض از صندوق توسعه ملی بوده که در پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است. دولت از دولت قرض گرفته تا طرحهای توسعه ای اجرا شود. بدهی شرکت نفت به صندوق توسعه که بدهی خارجی تلقی نمی شود.
او افزود: دومینویی برای تخریب به راه افتاده است. با امید و قدرت و اقتدار ملی مسیرمان را ادامه می دهیم. هیچ گاه به اندازه الان منافقین در کاخ سفید نفوذ نکرده بودند. برای یکپارچگی و وحدت مان ارزش قائل شویم. مطرح کردن این مسائل شوخی نیست، موجودیت و بقای کشور است. برخی گفتند ما نامه نمایندگان را نخوانیدم و تصورمان این بود که از وزارت نفت تقدیر شده است. تعدادی از نمایندگان از من عذرخواهی و تقدیر کردند.
زنگنه گفت: به رئیس جمهوری نامه ای نوشتم و درخواست کردم تا موضوعاتی که آقایان نوشتند در جلسه ای با حضور سران سه قوه مطرح شود و قضاوت کنند. نماینده باید بتواند در مقابل دولت بایستد و حرف بزند و ما هم وظیفه داریم که پاسخگو باشیم. پاسخگویی یعنی یک مقام عالی را بتوان بدون خونریزی برکنار کرد.
ع/۲۲