ساخت اسکله “رورو” در بندر کاسپین آغاز شد
احداث اسکله های مدرن “رورو” در یندر کاسپین می تواند بستر ساز افزایش تعاملات تجاری در کریدور شمال جنوب ایران باشد و در آینده جایگزین مسیر کانال سوئز برای انتقال کالا قرار گیرد.
به گزارش ایران پترونت پیش از ظهر امروز رضا مسرور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی در مراسم امضای تفاهنامه این سازمان با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) برای احداث اسکله “رورو”با اشاره به اهمیت ساخت این سازه در بندرکاسپین گفت:وجود زیر ساخت های حمل و نقل ترکیبی در منطقه آزاد انزلی یکی از ظرفیت هایی است که تاکنون در این منطقه قابلیت فعالیت نداشته و احداث اسکله “رورو” با اتصال خط ریلی قزوین رشت می تواند تاثیرات عمده ای درکاهش هزینه و زمان بوجود آورده و به تعاملات تجاری کشور ما با دیگر کشورها سرعت بخشد.
وی افزود:ساختار طراحی شده برای بندر کاسپین در منطقه آزاد انزلی ۲۲ پست اسکله دارد که تاکنون در فاز اول آن ۵پست اسکله توسط بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد انزلی در دستور کار قرار گرفته و ۳ پست آن ساخته شده و ۲ پست دیگر نیز توسط فعالان بخش خصوصی در دست ساخت است.
مسرور ادامه داد: تجربه های موفق پیشین کار با قرارگاه خاتم الانبیا(ص) به ما اثبات کرد که این قرارگاه توان اجرایی بالایی دارد و ما مجددا از ظرفیت آن استفاده کردیم و برای احداث این اسکله همکاری ها را ادامه دادیم.
رئیس سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به ارزش این پروژه گفت: حجم پروژه ۱۰۰ میلیارد تومان است و تا ۱٫۵سال آینده تکمیل میشود.
این مقام مسئول با تاکید بر این که متصل شدن بندر کاسپین به خط ریلی رشت قزوین مسیر انتقال کالا را بسیار کوتاهتر و مقرون به صرفه ترخواهد کرد گفت:این مسیر می تواند مزیت های رقابتی کریدور نوستراک را افزایش دهد وجایگزینی برای انتقال کالا از مسیر کانال سوئز باشد.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد که نخستین محموله تجاری در این کریدور تا پاییز امسال انتقال پیدا کند.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری با تصریح این که فعالان عرصه بازرگانی همواره برای کاهش هزینه ها و حاشیه سود بیشتر بدنبال مزیت های بالاتری می گردند گفت:انتقال کالا توسط کریدور نوستراک با توجه به هزینه های پایین تر و زمان کمتر می تواند مبادلات تجاری بین ایران و چین و دیگر کشورها را تسریع بخشد و افزایش دهد.
مسرور با تاکید بر اینکه در حال حاضر شاخههای متعددی برای این مسیر وجود دارد که شاخه مهم آن از ایران میگذرد، گفت: در طول یک سال گذشته توانستهایم برای فعالسازی این کریدور اقداماتی انجام دهیم که کالا از بندر چین به بندر آکتائو و از آنجا از مسیر ایران بگذرد.
این مقام مسئول همچنین گفت: ما همواره در پی ایجاد شرایطی هستیم که کشورمان ارز آوری بیشتری داشته باشد وبه همین نسبت امنیت های مسیر ترانزیتی خود را نیز افزایش دهیم.
گفتنی است براساس توافقنامه مذکور عملیات ساخت اسکله رو رو و پسکرانه مربوطه به آن، در مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی با هزینه نزدیک به ۶۸۰ میلیارد ریال ظرف دو سال ساخته می شود.
اسکله های مزبور به طول حدود ۹۰ متر، با عرض رمپ ۲۶ متر است که دارای ۷٫۶ هکتار پسکرانه می باشد که اجرای این پروژه به صورت ترکیبی از شمع، عرشه و دلفین خواهد بود.
شایان ذکر است کشتی های رو رو برای حمل خودرو و سایر محموله های طراحی شده که روی چرخ قرار دارند استفاده می شوند. کشتی رو رو دارای پل های متحرکی است که امکان ورود و خروج وسایل نقلیه موتوری به داخل کشتی را فراهم می سازد در نتیجه کاهش زمان و هزینه های حمل و نقل بهمراه افزایش ضریب ایمنی ترانزیت کالا از مهمترین ویژه گی های این نوع اسکله های عنوان می شود.
این گزارش حاکی است: همچنین سعید محمد رییس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) نیز در این مراسم اظهار داشت:به اعتقاد ما افزایش تلاش در اجرای چنین پروژه هایی می تواند بهمان نسبت ظرفیت ترانزیتی کشور را بالا ببرد.
وی با تاکید بر این که اتمام مسیر ریلی قزوین رشت سهمی ۵ میلیون تنی در ظرفیت های انتقال کالا در منطقه آزاد انزلی ایجاد خواهد کرد گفت:قرارگاه خاتم الانبیا تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا این پروژه را در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت به پایان برساند و اگر منابع مالی به موقع تامین شود این طرح تا یک ونیم سال آینده به بهره برداری می رسد .
محمد درپاسخ به پرسش خبرنگار ما در خصوص این که هم اکنون احداث خط ریلی بندرکاسپین در چه وضعیتی است گفت:سال گذشته که رییس جمهور به منطقه آمد و یک تفاهمنامه هم در این زمینه به امضا رسید قرار شد هماهنگی های لازم برای همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی و وزارت راه و شهرسازی صورت گیرد و تاجایی که ما مطلع هستیم ساخت این مسیر ۱۳ کیلومتری با استخدام پیمانکار در دست اقدام است و مکاتبات لازم نیز از سوی ما به انجام رسیده است .
رییس قرارگاره سازندگی خاتم الانبیا در عین حال گفت:اجرای چنین پروژه هایی از سوی قرارگاه باعث ناراحتی برخی از مغرضان شده است چرا که آنها می دانند این رویکرد قرارگاه برای هرچه کمتر کردن اثر تحریم ها برکشورمان است و ما بر آنیم که چنین رویکردهایی را همچنان ادامه دهیم .