سوآپ گازی از افت فشار شبکه در مازندران جلوگیری کرد
سرپرست منطقه ۹ عملیات انتقال گاز کشور گفت که اجرای توافق سواپ گازی بین ایران ،ترکمنستان و جمهوری آذربایجان و تزریق روزانه ۴.۵ میلیون متر مکعب گاز در شمال شرق کشور طی روزهای گذشته از افت فشار گاز منطقه شمال بویژه استان مازندران جلوگیری کرده است.
به گزارش ایران پترونت محی الدین مفخمی افزود: از آن جا که استان مازندران به خصوص شهرهای آمل ، بابل و قائمشهر در انتهای شبکه های گازرسانی منطقه شمال قرار دارند ، مشکلات کمبود و افت فشار گاز از دغدغه های جدی است که با عملیاتی شدن سوآپ گاز یعنی تزریق گاز از ترکمنستان افت فشار گاز جبران شده است.
وی با توضیح این که همه خطوط لوله گاز منطقه شمال به شبکه شمال شرق کشور متصل است ، ادامه داد : تزریق روزانه چهار تا چهار و نیم میلیون متر مکعب گاز در شمال شرق کشور خط ۳۰ اینچ منطقه شمال را به درستی تقویت کرده است.
واردات روزانه حدود ۱۰ میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان از طریق ایستگاه دشت شاد گرگان طی سال های قبل از ۱۳۹۶ ،همواره کمک و تقویت کننده گاز خانگی استان مازندران در فصل زمستان بوده است و نیاز و وابستگی استان های شمالی به واردات گاز از ترکمنستان سبب شد تا براساس برنامه ریزی ، خط انتقال ۴۲ اینچ دامغان – کیاسر – ساری با سرمایه گذاری یکهزار میلیارد تومانی در مرداد ماه سال ۱۳۹۶ با حضور وزیر وقت نفت بهره برداری شود.
میزان مصرف گاز استان مازندران به طور میانگین ۲۸ تا ۳۰ میلیون متر مکعب است ولی سوابق نشان می دهد افزایش مصرف حتی در کف ۳۰ میلیون متر مکعب نیز همواره استان را با مشکل مواجه می کند ولی امسال نخستین تجربه زمستانی پایداری بیشتر را نشان می دهد./ ایرنا
م/۹۸