شبكه خبري نفت و انرژي ايران

منو اصلی

  • نفت
  • گاز
  • پالایش و پخش
  • پتروشیمی
  • بین الملل
  • آب و برق
  • بخش خصوصی
  • یادداشت
  • عکس و کاریکاتور

logo

  • نفت
  • گاز
  • پالایش و پخش
  • پتروشیمی
  • بین الملل
  • آب و برق
  • بخش خصوصی
  • یادداشت
  • عکس و کاریکاتور
  • تهاتر برنج پاکستان با گاز مایع ایران

  • ۸۰ درصد جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی در آستانه تعطیلی قرار گرفتند

  • ساخت مزرعه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی توسط پالایشگاه تهران

  • تفاهم‌نامه ۴۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه امضا شد

  • رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت اصلاح شد

  • تفاهم‌نامه توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان به ارزش ۷ میلیارد دلار در حضور رئیسی امضا شد

  • وزیر نفت: ۷ میلیارد دلار برای توسعه میدان آزادگان سرمایه‌گذاری می‌شود

  • مختصات انرژی ایران از نگاه بی‌پی

  • روایت شایعات بنزینی دولت سیزدهم

  • فرصت طلایی ایران برای جبران خلاء بشکه‌های نفت روسیه

بخش خصوصی
صفحه اصلی›بخش خصوصی›ورود شرکت‌های داخلی نفتی به سرمایه‌گذاری خطرپذیر

ورود شرکت‌های داخلی نفتی به سرمایه‌گذاری خطرپذیر

توسط ايران پترونت
۱۴۰۱-۰۴-۰۷
0

مدیرعامل مرکز نوآوری انرژیک گفت: برای نخستین بار چندین شرکت داخلی نفتی به فکر ورود به سرمایه‌گذاری خطرپذیر و همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و فن‌آور افتاده‌اند تا با رویکرد نوآوری باز، پل ارتباطی بین صنعت نفت و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد کنند.

به گزارش ایران‌پترونت، مدیرعامل مرکز نوآوری انرژیک در نشستی خبری اظهار داشت: پس از کاهش قیمت نفت در سال ۲۰۱۲ و به دنبال آن کاهش تزریق سرمایه در بخش تحقیق و توسعه، برخی شرکت‌های نفتی مانند شل به این فکر افتادند که از رویکرد نوآوری باز به مسائل و مشکلات صنعت نفت نگاه کنند.

روزبه شاهرخی با اشاره به اینکه مرکز انرژیک نیز رویکرد نوآوری باز دارد، گفت: هدف این مرکز این است که بستری برای حل چالش‌ها و مسائل صنعت نفت به وسیله کارآفرینان داخل کشور باشد.

وی افزود: مرکز انرژیک، نخستین مرکز نوآوری خصوصی دانش‌بنیان در حوزه نفت و انرژی بوده که هدف از ایجاد آن، ایجاد پل ارتباطی بین صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان، حل چالش‌ها و مسائل صنعت به وسیله نوآفرینان داخلی در حوزه نفت انرژی و بهم‌رسانی نوآفرینان و شرکت‌های صنعتی و سرمایه‌گذاران خطرپذیر این حوزه است.

وی به پیشینه شکل‌گیری این مجموعه نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز در سال ۹۷ در محل دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه‌اندازی شد و شرکت‌های داخلی به این فکر افتادند که وارد بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر بشوند تا بتوانند روی شرکت‌های دانش‌بنیان، فن‌آور و استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

شاهرخی ادامه داد: ۱۴ شرکت دانش‌بنیان و ۱۰ شرکت صنعتی عضو مرکز نوآوری انرژیک هستند و ۳ تیم برای شتاب‌دهی در این مرکز تشکیل شده است که این تیم‌ها از دانشجویانی هستند که برای رفع نیازهای صنعت نفت، ایده ارائه کرده‌اند. این تیم‌ها شتاب‌دهنده کسب و کارهای نوآورانه هستند و روی طرح‌های ایده‌محور سرمایه‌گذاری می‌شود، همچنین با در اختیار قرار دادن فضا، امکانات آموزشی توسط اساتید نخبه، این امکان فراهم می‌شود که بتوانند محصول اولیه خود را آماده عرضه کنند.

وی افزود: در قبال این حمایت و ارائه خدمات، پولی از شرکت دانش‌بنیان یا تیم‌های ارائه دهنده ایده گرفته نمی‌شود، بلکه بخشی از سهام این شرکت‌ها را دریافت می‌کنیم تا در کنار آنها، بتوانیم در جهت رسیدن ایده به محصول، آنها را یاری کنیم.

مدیرعامل مرکزی نوآوری انرژیک با اذعان به اینکه ممکن است برخی از این طرح‌ها به محصول ختم نشده و شکست بخورند، گفت: در بین طرح‌های متعدد، اگر حتی یک‌طرح هم به محصول ختم شود و بتواند نیازی از صنعت نفت را با محصولی دانش‌بنیان رفع کند، ما به هدف خود رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: به طور نمونه، طرح‌هایی در حوزه اچ.اس.یی، بهینه‌سازی و کاهش ۸۰درصدی مصرف برق در ساختمان‌های اداری، سایت‌های پتروشیمی و فضاهای صنعتی، استفاده از هوش مصنوعی فرآیند لجستیک و دیسپچینگ، نوآوری در حوزه تولید بنزین و گازوئیل از طریق بازیافت ضایعات پلیمری، تولید دستگاه‌های جریان‌سنج چندفازی جهت اندازه‌گیری دبی جریان چندفازی خروجی از چاه‌های نفت و گاز و طراحی و ساخت سیال تکمیل چاه جایگزین کلسیم بروماید و چندین طرح دانش بنیان دیگر در مراحل مختلف کار، بررسی، تست و اجرای پایلوت هستند و برخی از این طرح‌ها نیز در شرکت‌های صنعتی هدف، با موفقیت به اجرا درآمده و نیازی را با تکیه بر دانش فناورانه داخلی رفع کرده‌اند و موجب ارتقای بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها شده‌اند.

مدیرعامل مرکز نوآوری انرژیک خاطرنشان کرد: تنها راه برون‌رفت اقتصاد کشور از وضعیت فعلی، بکارگیری اقتصاد نوآور و استفاده از ظرفیت شتابدهنده‌ها است و کشور ما در این زمینه ظرفیت بسیاری دارد تا تمام صنایع کشور بتوانند نیازهای خود را از طریق شرکت‌های ایده‌محور و دانش بنیان رفع کنند.

وی با اشاره به نامگذاری سال جاری با عنوان سال دانش‌بنیان گفت: در سال جاری قوانینی در حال تصویب است که فعالیت‌های دانش‌بنیان را گسترش داده و تسهیل کند؛ همچنین شرکت‌های بزرگ ملزم به ورود به حوزه دانش‌بنیان‌ها و فناورها می‌شوند تا نوآوری در صنعت گسترش یابد.

شاهرخی با بیان اینکه زمانی تولید ناخالص ملی افزایش می‌یابد که اقدامات فناورانه در صنعت مورد استفاده قرار گیرد و موجب رشد تولید و رفع موانع تولید شود، گفت: شرکت‌های فناور بعد از تولید محصول، تنها ۱۰ درصد مسیر را طی کرده‌اند، ۹۰ درصد راه، بحث تجاری‌سازی است؛ چرا که دغدغه‌های بخش فناور با دغدغه‌های بخش صنعت متفاوت است و این دو باید نسبت به هم آگاهی پیدا کنند.

مطالب مرتبط درباره نویسنده

  • بخش خصوصی

    مدیر شرکت بازرگانی نفت بهران: روغن موتورهای داخلی با کیفیت‌تر از نمونه‌های خارجی هستند

    ۱۴۰۱-۰۴-۰۷
    توسط ايران پترونت
  • بخش خصوصیویژه

    ۶ ماه پیش هشدار داه بودیم که یک سونامی بزرگ در راه است اما کسی گوش نکرد

    ۱۴۰۱-۰۴-۰۷
    توسط فرزین سوادکوهی
  • بخش خصوصیویژه

    پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس نیمه اول سال ۹۸ به بهره‌برداری می‌رسد

    ۱۴۰۱-۰۴-۰۷
    توسط ايران پترونت
  • بخش خصوصی

    مپنا جزء اولین اپراتورها و بهره بردار نفتی بخش غیر دولتی

    ۱۴۰۱-۰۴-۰۷
    توسط فرزین سوادکوهی
  • بخش خصوصیپتروشیمی

    پتروشیمی پارس رکورد تولید را شکست/رشد ۶۱ درصدی فروش

    ۱۴۰۱-۰۴-۰۷
    توسط ghasemi
  • بخش خصوصی

    جواد گلی رییس هیئت مدیره شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد شد

    ۱۴۰۱-۰۴-۰۷
    توسط فرزین سوادکوهی

پاسخ دادن لغو پاسخ

+ 16 = 22

این مطالب را نیز می توانید بخوانید

  • بین الملل

    سقوط حدود ۴۵ درصدی سود سه ماهه آرامکوی سعودی

  • بین الملل

    دولت نیجریه یارانه‌ سوخت را حذف می‌کند

  • اخبار دیگر

    برگزاری نخستین جشنواره مطبوعات بوشهر با حمایت پتروشیمی خلیج فارس

قیمت نفت برنت

قيمت نفت وست تگزاس اينترمدييت

  • صفحه اصلی
  • تماس با ما
  • درباره ما
 طراحی و پشتیبانی MD

 

تمامی حقوق این وبسایت متعلق است به شبکه خبری نفت و انرژی ایران