پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس نیمه اول سال ۹۸ به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس از بهره برداری رسمی این طرح در نیمه اول سال آینده خبر داد و گفت: پیشرفت ساخت این پروژه در طول دو سال گذشته (از بهمن ۹۵ تا بهمن ۹۷) به پیشرفت ۹۲٫۹۱ درصدی رسیده است.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایران پترونت به شهرستان بهبهان، محمود امیننژاد در نشست خبری که امروز (سه شنبه ۹ بهمن ۹۷) در محل این شرکت برگزار شد، به تاریخچه طولانی توسعه پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس اشاره کرد و گفت: به دلیل محدودیت های بین المللی و منابع مالی، این پروژه در طول ۱۵ سال فقط ۱۸ درصد پیشرفت داشت و قرارداد EPC، مهندسی، خرید تجهیزات و عملیات اجرایی آن هنوز آغاز نشده بود.
وی به تصمیم مقام عالی وزارت نفت در سال ۹۴ مبنی بر واگذاری واحدهای بالادستی و پایین دستی این پروژه به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: نقل و انتقال این طرح و مشخص شدن ارزش سهام آن یک سال به طول انجامید و در تیرماه ۹۵ به طور کامل در اختیار هلدینگ خلیج فارس قرار گرفت.
امین نژاد با بیان اینکه از بهمن سال ۹۵ عملیات اجرایی این طرح با گشایش بخشی از اعتبار آن به طور جدی آغاز شد، افزود: پیشرفت ساخت این پروژه در طول دو سال گذشته (از بهمن ۹۵ تا بهمن ۹۷) به پیشرفت ۹۲٫۹۱ درصدی رسیده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایران پترونت مبنی بر تعیین تکلیف احداث خط انتقال اتان از پالایشگاه بیدبلند به پتروشیمی گچساران گفت: بر اساس تمهیدات اندیشیده شده در هلدینگ خلیج فارس، با ایجاد رینگی، خط لوله انتقال اتان به پتروشیمی بندرامام و گچساران توسط شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس احداث می شود، بنابراین با احداث این رینگ، در صورت اوپریشن یا شات دان هر یک از این مجتمع ها، اتان ارسالی از بین نمی رود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس میزان سرمایه گذاری در این طرح را ۳,۲ میلیارد دلار اعلام کرد که بخشی از آن از سوی صندوق توسعه ملی، تأمین شده است.
وی در تشریح تأمین منابع مالی از سوی صندوق توسعه ملی گفت: در آذرماه سال ۹۵، با عاملیت ۵ بانک، ۲٫۲ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار شد، پس از آن طی ۲۲ روز کاری موفق به گشایش ۱ میلیارد دلار اعتبار شدیم و ۱۵ روز بعد از گشایش اعتبار توانستیم با افکتیو شدن ال.سی ۲۵ میلیون یورو برداشت کنیم.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اشاره به احجام عظیم این طرح گفت: در این طرح حدود هزار کیلومتر لوله گذاری انجام شده است، به عنوان نمونه ۶ کیلومتر خط لوله ۳۶ اینچی، ۴۰ هزار تن وزن دارد.
وی با اشاره به تأمین تمام تجهیزات مورد نیاز این طرح گفت: همه تجهیزات خارجی مورد نیازمان خریداری و به کشور وارد شده است، بر این اساس ریسک های قبل از ۴ نوامبر انجام شد.
وی همچنین به هزینه های جاری ۱۰۰ میلیارد تومانی ماهانه این شرکت اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱٫۵ میلیارد دلار در هلدینگ خلیج فارس سرمایه گذاری شده که ۱٫۲ میلیارد دلار آن مربوط به پروژه بیدبلند خلیج فارس بوده است.
محمود امین نژاد سهم پیمانکاران و سازندگان ایرانی در اجرای این طرح را حدود ۶۵ درصد عنوان کرد و گفت:۱۹۸ سازنده ایرانی در پالایشگاه بیدبلند فعالیت می کنند، این در حالی است که بر اساس تکلیف وزارت نفت ۵۸٫۳ درصد سهم پروژه باید در اختیار پیمانکاران ایرانی قرار بگیرد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۸۵۰۰ نیروی انسانی در طرح توسعه پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس مشغول فعالیت هستند که از این تعداد، ۷۰ درصد آنها را نیروهای بومی تشکیل می دهد.
رکورد کار بدون حادثه در بیدبلند شکسته شد
امین نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام خبر ۴۵ میلیون نفر ساعت کار در شرایط کاملا ایمن و بدون حادثه منجر به فوت در طرح توسعه پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس گفت: با لحاظ کردن استانداردهای اچ.اس.یی و رعایت موارد ایمنی در حین کار، موفق به کسب این رکورد در سطح کشور شدیم.
این مقام مسئول در هلدینگ خلیج فارس، رسالت طرح توسعه پالایشگاه بیدبلند را حذف آلایندگی و ایجاد ارزش افزوده برای گازهای همراه نفت عنوان کرد و افزود: تا کنون حدود ۲٫۷ میلیارد دلار برای این پروژه هزینه شده است که بعد از بهره برداری، درآمد سالانه آن ۷۰۰ میلیون دلار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با بیان اینکه روزانه ۴۸ میلیون مترمکعب گاز شیرین متان در این پالایشگاه تولید می شود، گفت: در فصول سرد سال ممکن است از این ظرفیت برای ارسال گاز از طریق خط ششم و یکم به شبکه سراسری استفاده شود.
وی همچنین به امضای قراردادی با شرکت ملی نفت اشاره کرد و گفت: بر اساس این قرارداد، گازهای اسیدی تولید شده به میزان ۱ میلیون مترمکعب در روز با گاز شیرین تلفیق شده و به میزان ۹ میلیون مترمکعب در روز به مخازن چاههای نفت آغاجاری تزریق خواهد شد.
امین نژاد در ادامه به عدم پایبندی به تعهدات سازندگان ایرانی به عنوان یکی از مشکلات پیش روی طرح اشاره کرد و گفت: با شرکت آذراب برای ساخت ۱۶ دستگاه تاور قراردادی به امضا رسیده است که پس از یک و نیم سال تأخیر با مازاد ۲۰۰ میلیارد ریال از سقف قرارداد، مقرر است به زودی تحویل پروژه شود.
گفتنی است، این طرح برای تولید سالانه ۱۰,۴ میلیون تن متان، ۱.۵ میلیون تن اتان، یک میلیون تن پروپان، ۰.۵ میلیون تن بوتان، ۰.۶ میلیون تن کاندنسیت، ۰.۹ میلیون تن گاز اسیدی به خوراکی، معادل ۱۳٫۵ میلیون تن در سال گاز ترش از NGLهای ۹۰۰ و ۱۰۰۰ و همچنین ۲٫۲۵ میلیون تن در سال گاز شیرین از NGLهای ۱۲۰۰ و ۱۳۰۰ نیاز دارد.
ع/۲۲