کرباسیان در گفتگو با ایرانپترونت: افزایش ضریب برداشت به فراموشی سپرده نشده است
رویکرد افزایش ضریب برداشت هیچگاه از نظرها دور نبوده و رصد هرساله در اکتشاف و تولید این موضوع را به خوبی نشان میدهد.
مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز عصر در حاشیه مراسم امضای قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار «ایران پترونت» در پاسخ به این پرسش که چه عاملی باعث شده است تا وزارت نفت به موضوع رشد تولید از میادین هیدروکربوری رجوعی دوباره داشته باشد، با اشاره به این که همه دستگاههای مرتبط با تولید نفت در تمام سالهای گذشته در فکر افزایش ضریب بازیافت از میادین نفتی بودهاند گفت: من این پرسش را مطرح میکنم که آیا مدیریتهایی مانند اکتشاف در سالیان گذشته هزینههایی را صرف این کار نکردهاند و آیا در میادین نفتی کشور مانند مناطق نفتخیز جنوب و میادین غرب کارون روی افزایش ضریب بازیافت و تولید کاری صورت نگرفته است؟ اگر اینگونه بود چطور ظرفیت مخازن نفتی ما افزایش پیدا کرده و تولید بالاتر رفته است؟
وی ادامه داد: در همین امضای قراردادهایی که کشور امروز شاهد آن بوده افزایش ضریب برداشت از گرینفیلدها مدنظر قرار گرفته است تا با ۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری میزان درآمدهای نفتی به حدود ۲۰ میلیارد دلار ارتقا پیدا کند.
وی ادامه داد: به طور نمونه تحولاتی که در میادین آزادگان، یادآوران، یاران، مارون و امثال آنها بوجود آمده است ناظر بر این نکته است که تشکیلات نفتی کشور روی این رویکرد تاکید ویژه دارد.
وی در پایان گفت: تردید نکنید که این نگاه همچنان در شرکت ملی نفت ایران پیگیری خواهد شد و تولید در صنعت نفت کماکان رو به افزایش خواهد گذاشت.
گفتنی است هدف از امضای جدید قراردادهای ده گانه افزایش تولید و نگهداشت میادین نفتی ایجاد اشتغال و کار برای پیمانکاران داخلی است.
بر این اساس ۴۰ درصد پروژه ها در این قراردادها تحت الارضی و بقیه سطح الارضی است. همچنین میزان سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم تقریبا ۶٫۲ میلیارد دلار خواهد بود. نتیجه این اقدامات افزایش ۲۸۱ هزار بشکهای تولید نفت در روز است که موجب میشود تولید تجمعی ۴۱۰ میلیون بشکه افزایش یابد.
اطلاعات منتشره نشان می دهد تقریبا ۲۰ میلیارد دلار در نتیجه این قراردادها (با احتساب ۵۰دلار برای هربشکه نفت) افزایش درآمد نفتی ایجاد خواهد شد که این افزایش در ۲ یا ۳ سال آینده به تحقق خواهد رسید.
س/۴۱