کلنگزنی ۱۰ تصفیهخانه تهران در دهه فجر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از کلنگزنی ۱۰ تصفیهخانه در استان تهران با ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار خبر داد و گفت: با وجود تنگناهای مالی، عملیات اجرایی این ۱۰ تصفیهخانه در دهه فجر امسال آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار ایرانپترونت، محمدرضا بختیاری در نشست خبری که امروز برگزار شد، درباره آخرین وضعیت بارندگی استان تهران اظهار داشت: تا صبح امروز میزان بارندگی استان تهران، ۴۶ میلیمتر ثبت شده که نسبت به سال گذشته (۱۱ میلیمتر) با افزایش ۳۰۰ درصدی مواجه بوده است.
کسری ۱۵۰ میلیون مترمکعبی آب در مخازن استان تهران
وی با اشاره به حجم مخازن سدهای تأمینکننده آب شرب استان تهران گفت: در حال حاضر حجم این مخازن ۵۵۴ میلیون مترمکعب است که در سال قبل، این میزان ۷۰۳ میلیون مترمکعب بود؛ به این ترتیب امسال با ۱۵۰ میلیون مترمکعب کسری در مخازن مواجه هستیم که عمدتاً به دلیل کمبود میزان بارندگی و نزولات آسمانی بخصوص برف، در سال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران میزان مصرف آب شرب استان تهران را تا تاریخ ۲۰ آبان امسال ۶۹۸ میلیون مترمکعب اعلام کرد و اظهار داشت: این رقم در سال گذشته ۶۰۸ میلیون مترمکعب بوده است که به دلیل افزایش جمعیت شهر تهران، با رشد اندکی مواجه بوده است، بنابراین میتوان گفت در استان تهران شاهد افزایش مصرف آب شرب نبودیم.
محمدرضا بختیاری حداکثر میزان مصرف آب استان تهران را ۳٫۵ میلیون مترمکعب در ۲۰ تیر سال جاری عنوان کرد و افزود: مصرف متوسط روزانه شهر تهران در طول سال، ۲٫۹ میلیون مترمکعب بوده است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه میزان مصرف آب شهر تهران سالانه یک میلیارد و ۶۰ میلیون مترمکعب است، افزود: میزان مصرف آب شرب استان تهران سالانه ۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب است که ۲۰ درصد مصرف کل کشور را شامل میشود.
بختیاری افزود: ۷۰ درصد آب مورد نیاز استان تهران از منابع سطحی و ۳۰ درصد آن از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود.
از وضعیت سبز خارج نشدیم
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران بیان کرد: امسال سال آبی سختی را پشتسر گذاشتیم و با سه پدیده کمنظیر مواجه شدیم، قطعی برق و افزایش درجه حرارت که در ۴۰ سال گذشته بیسابقه بود و موضوع کمبود بارندگی که در سال آبی گذشته ۲۳ درصد نسبت به سالهای قبلتر کسری بارندگی داشتیم، با این حال در شهر تهران یک ساعت هم قطعی آب نداشتیم و از وضعیت سبز خارج نشدیم و در هیچ یک از مناطق هم با کاهش فشار آب مواجه نبودیم.
بختیاری به قطعی آب کوتاهمدت برخی از مناطق استان تهران اشاره کرد و گفت: در غرب استان تهران و در مناطقی چون شهریار و اندیشه، شهروندان در برخی از روزها در پیک تابستان با قطعی آب مواجه بودند که دلیل آن قطعی برق بود، چرا که در شهرستانهای تهران عمده تأمین منابع آبی از طریق چاه فراهم میشود و با قطعی برق چاهها از مدار خارج میشوند و امکان تخصیص ژنراتور برای همه چاهها وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سال آینده در غرب تهران با افزایش جمعیتی در مناطق ۲۱ و ۲۲ تهران مواجه خواهیم بود، افزود: از هماکنون برنامهریزی میکنیم که بتوانیم تابستان سال آینده را بدون مشکل سپری کنیم، چرا که منابع آب زیرزمینی جوابگوی برداشت بیش از این نیست.
بختیاری افزود: بدین منظور بخشی از تصفیهخانه شماره ۶ وارد مدار میشود و همزمان دو پکیج تصفیه اضطراری را هم پیشبینی کردهایم که وارد مدار آب شرب منطقه غرب تهران خواهد شد.
افزایش ۸درصدی مصرف آب شرب تا سال آینده
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران پیشبینی کرد مصرف آب شرب در استان تهران تا سال آینده حدود ۷ تا ۸ افزایش پیدا کند و علت آن را بارگذاری مناطق پردیس، پرند و مناطق ۲۱ و ۲۲ عنوان کرد و اظهار امیدواری کرد با برنامهریزیهای صورت گرفته به منظور تأمین برق مورد نیاز استان، تأمین منابع آبی با مشکلی مواجه نشود.
وی با بیان اینکه حدود ۸ هزار مگاوات تولید برق از نیروگاههای برق آبی است گفت: در این خصوص لازم است که بدترین سناریو را هم طراحی کنیم تا در صورت مواجهه با کسری برق، آب استان را تأمین کنیم و اگر مانند سال گذشته، برخی سدها وارد مدار نشد، بتوانیم با خرید دیزل ژانراتور این کسری را جبران کنیم.
محمدرضا بختیاری با اشاره به پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث شبکه فاضلاب تهران و پیشرفت ۳۵ درصدی احداث تصفیهخانههای این استان افزود: باید در تکمیل این پروژهها هماهنگی ایجاد کنیم، همینطور اجرای شبکه فاضلاب استان تهران از میانگین کشوری عقب است.
مدیرعامل آبفای استان تهران از کلنگزنی ۱۰ تصفیهخانه در استان تهران با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال خبر داد و تصریح کرد: علیرغم همه تگناهای مالی کلنگزنی این پروژهها در دهه فجر امسال آغاز خواهد شد، همچنین تصفیهخانه هفتم استان تهران که قرار بود نیمه دوم سال آینده وارد مدار شود، با برنامهریزی انجام شده تا ابتدای اردیبهشت سال ۹۸ به بهرهبرداری میرسد.
کاهش ۱۰ درصدی هدررفت آب در ۱۱ سال اخیر
وی در بخش دیگری از اظهارات خود، درخصوص هدررفت شبکه آب تهران توضیح داد: آب به حسابنیامده در شهرها پارامترهای مختلفی دارد که یکی از آنها هدررفت شبکه است و در شهر تهران بابت این آب مبلغی دریافت نمیشود.
به گفته بختیاری هدررفت شبکه در استان تهران حدود ۲۳ درصد است که ۱۱ درصد آن مربوط به هدررفت ظاهری و حدود ۱۰ درصد مربوط به هدررفت واقعی شبکه تهران است.
مقام مسئول در وزارت نیرو با بیان اینکه این میزان در ۱۱ سال اخیر از ۳۰ درصد به حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است، گفت: میزان هدررفت آب را تا افق ۱۴۱۰ باید به ۱۵ درصد برسانیم، این در حالی است که بخشی از شبکه آب و فاضلاب استان تهران مربوط به ۶۰ سال پیش است و برای کاهش یک درصد هدررفت آب حدود ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد و در مجموع ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای کاهش میزان هدررفت آب به ۱۵ درصد نیاز داریم.
بخشی از اجرای پروژه فاضلاب غرب استان تهران به شهرداری واگذار میشود
بختیاری در پاسخ به پرسشی مبنی بر زمان پایان پروژه فاضلاب غرب استان تهران نیز گفت: این پروژه در بخش شبکه و تصفیهخانه از پروژههای دیگر استان تهران عقب است و روز شنبه هفته آینده در جلسهای که با شهرداری تهران برگزار میشود، بخشی از این پروژه در قالب قرارداد BOT به شهرداری واگذار میشود و امیدواریم مشکلات اجرای این پروژه تا یک سال آینده حل شود.
با احداث مخازن اضطراری، تهران در ردیف شهرهای طراز اول دنیا قرار میگیرد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران همچنین از تجهیز کلانشهر تهران به مخازن اضطراری تأمین آب شرب خبر داد و گفت: برای ۳۷۴ نقطه در تهران که روی مناطق پرجمعیت و جنوب متمرکز شدهاند، احداث مخازن اضطراری تأمین آب در دستور کار قرار گرفته است تا در صورت بروز زلزله، به مدت سه روز آب شرب تهران تأمین شود، اجرای این طرح در خاورمیانه برای اولین بار صورت میگیرد که تهران را در ردیف شهرهای طراز اول دنیا قرار میدهد و در سطح جهانی نیز در شهر توکیو ژاپن اجرا شده است.
وی ادامه داد: از این تعداد، برای سال جاری احداث ۳۰ مخزن اضطراری در برنامه قرار دارد که تاکنون ۳ مخزن احداث شده است.
بختیاری با بیان اینکه حدود ۶۵ درصد مشترکان آب در تهران زیر خط نرمال الگوی مصرف، آب مصرف میکنند، افزود: ١۵ درصد مشترکان در حد نرمال و ۲۰ درصد مشترکان بیش از حد نرمال مصرف آب دارند که عمدتاً در مناطق شمالی تهران ساکن هستند.
وی افزود: با مجوزی که از شورای تأمین استانداری تهران داشتیم، امسال و سال گذشته به همت وزارت نیرو به مشترکین پرمصرف اخطار کتبی داده شد و بعد از آن با قطع چندساعته آب، با ۲ تا ۳ درصد مشترکان پرمصرف برخورد کردیم.
ع/۲۲