۷ طرح تولید متانول در صف راه اندازی
بر این اساس هفت طرح متانول ایران با پیشرفت حدود ۶۰ درصد به بالا آماده بهره برداری می شوند و پیش بینی می شود از نیمه دوم امسال تا دو سال آینده این هفت طرح در مجموع با ظرفیت تولید ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول متانول یکی پس از دیگری در مدار تولید قرار بگیرند.
متانول کاوه با ظرفیت تولید سالانه دو میلیون و ۳۱۰ هزار تن محصول بزرگترین مجتمع متانول ایران و جهان بوده که دارای پیشرفت ساخت حدود ۱۰۰ درصدی بوده و مراحل پیش راه اندازی و راه اندازی این غول متانول ایران ماه ها بوده که آغاز شده است.
پس از کاوه، فاز اول پتروشیمی بوشهر با پیشرفت ۹۶ درصد و پتروشیمی مرجان با پیشرفت ۹۸ درصد هر یک دارای ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول بوده که این دو طرح هم امسال به تولید می رسند.
در این بین پتروشیمی مرجان به منظور تسریع در روند بهره برداری و با توجه به مشکلات عدم راه اندازی کامل تمامی سرویس های جانبی پتروشیمی دماوند واحد جدید تولید اکسیژن را راه اندازی کرده است.
در بین طرح های جدید تولید متانول، پتروشیمی سبلان با ۷۵ درصد، کیمیا پارس خاورمیانه با ۷۴ درصد، دنا با ۵۸ درصد و دی پلیمر آرین با ۶۵ درصد دارای بالاترین پیشرفت ساخت بوده که همه این واحدها دارای ظرفیت تولید مسابه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال هستند.
علاوه بر این باید از طرح تولید متانول آپادانا خلیج فارس با ۴۰ درصد، متانول دوم پتروشیمی خارگ با ۳۰ درصد، پتروشیمی لاوان با ۲۳ درصد، متانول سیراف با ۴۰ درصد، آرمان با ۲۳ درصد و ارگ شیمی پارسا با ۱۲ درصد به عنوان سایر طرح های جدید متانول صنعت پتروشیمی یاد کرد.
در مجموع در صورت بهره برداری از طرح های جدید متانول ظرفیت تولید این محصول پتروشیمیایی ایران با احتساب ظرفیت موجود نصب شد به بیش از ۲۵ میلیون و ۵۴۰ هزار تن در سال افزایش می یابد.
همزمان با افزایش ظرفیت تولید متانول، آریکا هم اخیرا به جمع کشورهای صادرکننده متانول جهان پیوسته و از این رو شرکت های پتروشیمی برای حضور در بازارهای صادراتی باید بازرگانی و صادرات متمرکز را در قالب تاسیس و راهاندازی یک کنسرسیوم صادراتی در دستور کار قرار بدهند./ انجمن کارفرمایی پتروشیمی