۸۰درصد ظرفیت نصب شده نیروگاهی توسط شرکت تولید نیروی برق حرارتی
ایران در تولید برق از نیروگاه های حراراتی در خاورمیانه رتبه اول ودردنیا پله چهاردهم را کسب کرده است و بر این اساس ۸۰ درصد ظرفیت نصب شده در کل کشور تحت مدیریت شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی است.
بهگزارش “ایران پترونت”، “عبدالرسول پیشاهنگ” معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی طی یک نشست خبری که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران برگزار شد گفت: نیروگاه های برق حرارتی ایران از زمان آغاز به کار تا ۳۰ سال توانایی بهبره برداری دارند.
به گفته وی سه دسته نیروگاه دولتی، بخش خصوصی و دولتیهایی که به بخش خصوصی واگذار شدهاند در کشور وجود دارد که راهبری و برنامهریزی انها در زمینه های هدایت و سوخت رسانی در دست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی است که عدم انسجام در آن کنترل نیروگاه ها را سخت میکند چرا که تمام این نیروگاهها در کشور باید از یک نقطه هماهنگ شوند.
پیشاهنگ درباره راندمان نیروگاهها نیز گفت: اکنون ۳۹ نیروگاه دولتی با ۱۸۹ واحد، ۴۱ نیروگاه خصوصی با ۲۱۵ واحد و ۱۱ نیروگاه که بخش خصوصی تاسیس کرده و دولت برق آنها را خریداری کرده و منتقل می کند با ۴۴ واحد در مدار است.
وی ادامه داد: اکنون در کشور ۴۴۸ سیستم نیروگاهی در حال فعالیت است که ۱۸۰ واحد آن ساخت داخل است.
معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی اظهار کرد: از نظر تولید برق، ۸۰ درصد ظرفیت نصب شده کشور در دست شرکت مادر تخصصی برق حرارتی است و با این میزان ۹۵ درصد تولید را انجام میدهیم. همچنین از نظر ظرفیت تولید رتبه اول خاورمیانه و رتبه ۱۴ دنیا را داریم.
به گفته وی آمادگی و برنامه ریزی برای تابستان سال آینده از ۱۵ شهریور ماه امسال آغاز شده و ۴۴۸ واحد نیروگاهی باید از نظر کارکرد ساعتی، سوخت قطعات یدکی، گروه های تعمیراتی، امادگی نیروگاه ها و … برنامهریزی شوند.
پیشاهنگ با بیان اینکه ۲۷۰ روز در سال فرصت تعمیرات داریم، افزود: سالانه تعداد پنج هزار مگاوات به تولید برق اضافه میشود اما تغییری در تعداد روزهایی که برای تعمیرات داریم، ایجاد نمیشود و امیدواریم این تعمیرات را تا خرداد سال آینده به پایان برسانیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه موضوع سوخت و تامین آن برای کلیه نیروگاه ها به عهده شرکت مادر تخصصی برق حرارتی است، تاکید کرد: سال گذشته ۹۵٫۵ درصد از این سوخت را گاز، ۲٫۱۸ درصد از آن را گازییل و ۲٫۳۲ درصد از آن را مازوت تشکیل داد.
این مقام مسئول ادامه داد: امسال ۶٫۶ درصد نسبت به سال گذشته گاز بیشتری به نیروگاه ها تحویل داده شد و ۲۱٫۱۹ درصد گازوییل و ۲۷٫۱۵ درصد مازوت کمتری مصرف شد.
وی در خاتمه گفت:یکی از مهم ترین شاخص ها در حوزه تولید برق از نیروگاه های برق حرارتی موضوع میزان یافراوانی عیوب و خرابی هاست که در این خصوص این مجموعه با دریافت ۲ میلیون داده اطلاعاتی در طول هفته و گرد آوری آن در ۷۴ گروه، نسبت به رفع آنها اقدام می شود.
س/۴۱